Neuner tok oppgjør med tysk storavis etter gullet

Fikk applaus av journalistene.

TAKLET PRESSET MESTERLIG: Magdalena Neuner gikk gnistrende i sporet og skjøt perfekt. Da kunne det nesten ikke bli noe annet enn gull. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TAKLET PRESSET MESTERLIG: Magdalena Neuner gikk gnistrende i sporet og skjøt perfekt. Da kunne det nesten ikke bli noe annet enn gull. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

RUHPOLDING (Dagbladet): Seks medaljer, og aller helst seks gull.

Slik lød den hårete målsettingen til Magdalena Neuner foran VM på hjemmebane, før hun setter karrierepunktum om snaue tre uker.

Drømmen om seks gull brast i første forsøk, da Arnd Peiffer skuslet bort en klar ledelse på sisteetappen av torsdagens mixed stafett, etter strafferunde på stående skyting.

På dagens sprint innkasserte imidlertid Neuner sitt første gull for mesterskapet - og neppe det siste - med en maktdemonstrasjon både i sporet og på standplass.

Som vanlig var det en blid og fornøyd 25-åring som møtte til pressekonferanse etterpå, men idet seansen skulle avrundes og siste spørsmål i plenum var stilt, ba Neuner om ordet.

FORSVARTE LAGKAMERAT: Neuner ville ha seg frabedt at Arnd Pfeiffer skulle få skylda for at hun gikk glipp av en gullmedalje på torsdag. Foto: AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
FORSVARTE LAGKAMERAT: Neuner ville ha seg frabedt at Arnd Pfeiffer skulle få skylda for at hun gikk glipp av en gullmedalje på torsdag. Foto: AFP PHOTO / JOHANNES EISELE Vis mer

Der gikk hun til angrep på den tyske storavisa Bild - Europas største tabloidavis - som etter mixed-stafetten skrev at Peiffer hadde ødelagt gullet for Neuner.

- Det er noe jeg har lyst til å si. I går var det en artikkel i tabloidavisa Bild, som handlet om at Arnd Pfeiffer hadde spolert gullet for Lena. Sånt skal man bare ikke skrive. Arnd gjorde et bra løp og sikret oss bronsen. Neste gang håper jeg de kan tenke seg mer om, sa Neuner fra podiet.

Deler av presserommet - neppe de fra Bild - svarte med applaus.

- Alle skal være så snille
Så kan man kanskje hevde at Bild bare skrev sannheten - Peiffer ledet tross alt med et snaut minutt da han ble sendt ut på ankeretappen. Men Neuner vil altså ha seg frabedt skriverier om at andre har ødelagt for henne.

Journalisten som skrev saken, Thorstein Felske, tar kritikken fra Neuner med et skuldertrekk.

- Dette viser jo at hun leser avisa vår, sier han til Dagbladet og smiler.

NÅDELØS: Tabbe-mannen ødela Lenas første gull, heter det i overskriften til Bild. Faksimile: Bild
NÅDELØS: Tabbe-mannen ødela Lenas første gull, heter det i overskriften til Bild. Faksimile: Bild Vis mer

- I tysk skiskyting lever alle på en øy hvor alt skal være positivt. Men i de fleste andre idretter, som i fotball, er det lov å si at det for dårlig dersom keeperen gjør en tabbe i siste minutt. Men alle skal være så snille med hverandre i skiskyting, legger han til.

- Hva tenker du om at noen av dine kolleger klappet?

- Det er ikke overraskende. Det er mange aviser her som skal være veldig seriøse, og de liker ikke oss, sier Felske.

- Utrolig moro
Neuner har fortsatt gode muligheter på fem gull, i morgen starter hun 15 sekunder foran sølvvinner Darya Domratsjeva på jaktstarten. 

Og nå nærmer hun seg toppformen.

- Jeg er nær 100 prosent. Formen har vært god i de to løpene i VM, men det var ganske tøffe forhold i dag. Jeg håper løypa blir hardere, jeg liker ikke den løse snøen noe særlig, sier hun.

SMILER AV KRITIKKEN: Bild-journalist Thorstein Felske. Foto. Sigve Kvamme
SMILER AV KRITIKKEN: Bild-journalist Thorstein Felske. Foto. Sigve Kvamme Vis mer

Nå kan hun uansett senke skuldrene litt, i visshet om at hun har tatt gullet alle forventet at hun skulle ta.

- Det var en herlig følelse å se den siste blinken falle. Jeg visste ikke hva Darya hadde gjort, men fokuserte bare på meg selv. Jeg visste at jeg ville være helt i toppen med to fulle hus. Dette var utrolig moro, særlig med et sånt fantastisk publikum rundt meg, sier Neuner.