SATTE PUNKTUM MED SEIER: Den tyske yndlingen Magdalena Neuner har hatt en fantastisk sesong, og satte punktum med seier på fellesstarten og verdenscupen sammenlagt. AFP PHOTO/NATALIA KOLESNIKOVA
SATTE PUNKTUM MED SEIER: Den tyske yndlingen Magdalena Neuner har hatt en fantastisk sesong, og satte punktum med seier på fellesstarten og verdenscupen sammenlagt. AFP PHOTO/NATALIA KOLESNIKOVAVis mer

Neuner vant fellesstarten og verdenscupen

Tora Berger avsluttet sesongen med 5.-plass.

||| Seier i siste renn og verdenscupen totalt . Skiskytterdronning Magdalena Neuner (23) gjorde rent bord i verdenscupfinalen lørdag.

Tora Berger (29) gikk seg kraftig opp mot slutten av løpet og endte på femteplass. Det er hennes beste plassering siden gulløpet på normaldistansen i OL.

Ann Kristin Aafedt Flatland (27) endte fjerde sist.

Magdalena Neuner var i en klasse for seg og slo franske Sandrine Bailly med 17,2 sekunder. Treer ble slovakiske Anastasija Kuzmina.

Mestvinnende
Den tyske jenta, som ble OL-dronning med to gull i Whistler forrige måned, tok sin 19. verdenscupseier i karrieren på fellesstarten over 12,5 kilometer. Sammen med Emil Hegle Svendsen (24) ble hun sesongens mestvinnende skiskytter med fem triumfer.

Bare seks kvinnelige skiskyttere har flere seirer i verdenscupen gjennom tidene enn 23-åringen. Blant dem Liv Grete Poiree, som blir tangert når Neuner sanker ytterligere tre.

Seieren var tyske skiskytterkvinners 140. i verdenscupen gjennom tidene. Det er 61 flere enn nest mestvinnende nasjon, Russland. Norske jenter har sanket 60 triumfer.

Svensk kollaps
Neuner vant OL-gull i fellesstart 21. februar og tok over ledelsen i verdenscupen etter den triumfen. Siden har hun aldri sett seg tilbake.

Svenske Helena Jonsson (25), som sist vant et renn i Ruhpolding midt i januar og ledet verdenscupen klart før den tid, kollapset fullstendig i OL og har vært bare en skygge av seg selv i sesongavslutningen.

Den svenske fjorårsvinneren av verdenscupen endte sesongen på 20.-plass.

Løpet lørdag markerte karriereslutt for flere profiler, deriblant tyske Kati Wilhelm og Simone Hauswald.

(NTB)