STERK: Magdalena Neuner vant på hjemmebane.Foto: SCANPIX/AFP/ROBERT MICHAEL
STERK: Magdalena Neuner vant på hjemmebane.Foto: SCANPIX/AFP/ROBERT MICHAELVis mer

Neuner vant igjen da Berger tok andreplass

Var sterkest mot slutten.

Magdalena Neuner fikk tøff kamp av Tora Berger, men tok en ny hjemmeseier under søndagens fellesstart i skiskyting.

To dager etter sprintseieren ble det nok en triumf for Tysklands skiskytterdronning i Oberhof. Neuner skjøt tre bom, men var suveren i sporet. I mål var hun 12,5 sekunder foran Berger. Lagvenninnen Andrea Henkel tok tredjeplassen, ytterligere 20 sekunder bak.

Tora Berger bommet to ganger og ledet ut fra siste skyting. Da hadde hun 5,2 sekunders forsprang til Henkel og 5,7 til Neuner, som var sterkest mot slutten på av det 12,5 kilometer lange løpet.

- Neuner ble litt for sterk mot slutten, men jeg er absolutt fornøyd med 2.-plass. Det ble to bom, men det var iallfall mye bedre skyting fra min side i dag, sa Berger til NTB.

Verdenscuphelgen i Oberhof har vært preget av tidvis heftig snøfall og krevende vindforhold. Søndag var det langt lettere å gå, forteller Berger.

- Det gikk bra i sporet i dag. Det var greie forhold og fine løyper, og det var ikke vanskelig vind på standplass, sa hun.

Norge hadde fire kvinner med av de 30 startende løperne under fellesstarten. De tre siste hadde en tung dag på standplass. Synnøve Solemdal (6 bom) endte på 20.-plass, mens Elise Ringen (5) ble nummer 28 og Fanny Welle-Strand Horn (6) var sist i mål.

(NTB)