SLIK SER HUN UT I DAG: Magdalena Neuner fotografert i forkant av et tysk talkshow tidligere denne måneden. Foto: Michael Bahlo/action press/REX/Shutterstock
SLIK SER HUN UT I DAG: Magdalena Neuner fotografert i forkant av et tysk talkshow tidligere denne måneden. Foto: Michael Bahlo/action press/REX/ShutterstockVis mer

Skiskytterlegenden Magdalena Neuners nye liv

Neuners nye liv. Tobarnsmoren kritiserer supermødrene: - De pakker dem inn i bomull

Neuner mener det er mer krevende å være forelder enn toppidrettsutøver.

Magdalena Neuners karriere taler for seg selv. 12 VM-gull, to OL-gull og 34 verdenscupseire er fantastiske tall.

Tyskeren er tidenes mestvinnende kvinne i VM-sammenheng, og i en alder av 21 år ble hun tidenes yngste vinner av verdenscupen.

Men kun fire år etter denne bragden forlot Neuner verdenscupsirkuset, og la børse, ski og staver på hylla. Da hun var 25, hadde hun ikke lenger den nødvendige motivasjonen til å fortsette, og skiskytterverden var en superstjerne fattigere.

SISTE DANS: Magdalena Neuner fullfører sitt siste løp i 2012 og takker fansen på Schalke 04s stadion. Foto: AP Photo/Martin Meissner
SISTE DANS: Magdalena Neuner fullfører sitt siste løp i 2012 og takker fansen på Schalke 04s stadion. Foto: AP Photo/Martin Meissner Vis mer

- Gråt av glede

Neuner var en av Tysklands kjæreste idrettsutøvere, men ville heller ha et normalt liv, borte fra søkelyset.

Fem år etter at hun la opp forteller 30-åringen alt om sitt nye liv i et intervju med Münchner «Abendzeitung». Der forteller hun at hun fremdeles følger med på skiskyting, og spesielt de gamle lagvenninnene.

- Da Nadine Horchler vant i Antholz gråt jeg av glede i sofaen. Da lurte det ene barnet mitt på hvorfor jeg var så trist?, forteller Neuner.

Horchler er et år eldre enn Neuner, sammen var de lagvenninner på landslaget da sistnevnte fortsatt var aktiv.

Mer krevende enn trening

Men skiskyting kommer i andre rekke for Neuner nå om dagen.

For i løpet av de fem årene utenfor sporet har hun blitt tobarnsmor til Anna-Lena (3) og Josef (9 mnd.).

- Den minste kryper, og kan stå. Jeg må holde et øye med han hele tiden. Den største skal snart begynne i barnehagen. Det er krevende å være en mor - en større utfordring enn å holde treningsplanen hver dag, mener Neuner.

Kritiserer «over-mødrene»

Den tidligere toppidrettsutøveren tar rollen som mor svært seriøst og har klare tanker om hvordan man bør oppdra barna.

Hun kommer derfor med et stikk til det hun beskriver som «over-mødre».

- Datteren min er med i en lekegruppe, og der er mødrene normale og jordnære, og ikke sånne over-mødre som tror de må pakke barna inn i bomull. Jeg prøver å la barna ha en normal oppvekst. Jeg er bekymret for mange ting, men jeg prøve å ikke overdrive alt hele tiden, forteller 30-åringen.

Som mor, så datter?

Neuner forteller at hun veier mindre nå enn da hun var aktiv, og at det er så krevende å ta vare på barna at hun knapt har tid til å tenke på mat.

Og muligens kommer barna til å følge i mors fotspor en dag?

- Den eldste var svært begeistret for skiskyting nå i vinter. Når det er verdenscup på TV-en tar hun på langrennsskiene og går gjennom stua. Det går hardt utover møblene, ler Neuner.