Neuners overkvinne tror hun kan slå Bjørgen

Domratsjeva synes ski-VM er en interessant utfordring.

ENDELIG VERDENSMESTER: I dag vant Daria Domratsjeva gullet hun har drømt om siden hun fikk sitt første skipar. Foto: AFP PHOTO/Scanpix
ENDELIG VERDENSMESTER: I dag vant Daria Domratsjeva gullet hun har drømt om siden hun fikk sitt første skipar. Foto: AFP PHOTO/ScanpixVis mer

RUHPOLDING (Dagbladet): Både Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø har varslet at de ønsker å gå 15 km fristil under ski-VM i Val di Fiemme neste vinter.

Nå kan også Marit Bjørgen bli utfordret av skiskyttere på kvinnenes 10-kilometer. Dagens jaktstartvinner i Ruhpolding, hviterussiske Daria Domratsjeva (25), synes det kan være spennende å prøve seg mot verdens beste kvinnelige langrennsløpere.

- Å delta i ski-VM er ikke noe jeg har tenkt på før du spurte meg nå. Men det er en interessant tanke, så kanskje? Det hadde vært en veldig spennende utfordring, sier Domratsjeva til Dagbladet.

- Gode muligheter - Tror du det er mulig for deg å slå Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk?

- Jeg tror de tre raskeste skiskytterjentene har gode muligheter til å kjempe mot de beste langrennsløperne, ja.

Det begrunner Domratsjeva blant annet med Tora Bergers fjerdeplass i verdenscupåpninga i langrenn på Sjusjøen i november.

- Hun oppnådde et veldig sterkt resultat, poengterer skiskytterstjernen — vel vitende om at hun selv normalt er en enda sterkere løper enn Berger.

En drøm Hun har vært den raskesje skiskytterjenta i vinter, og var i en klasse for seg langrennsmessig da hun henviste hjemmefavoritten Magdalena Neuner til sølvplass i dag. Domratsjeva var 27,5 sekunder raskere enn finske Kaisa Mäkäräinen, som hadde nest beste langrennstid.

I dag er det uansett andre ting enn ski-VM som opptar Domratsjeva, som endelig fikk sitt første internasjonale mesterskapsgull. Fra før hadde hun tre VM-sølv, og bronsemedaljer både fra VM og OL

- Jeg har drømt om dette helt siden jeg begynte å gå på ski som seksåring. Det betyr mye både for meg og for sporten min hjemme i Hviterussland, erkjenner gulljenta.

Berger på fjerde Det var en tøff duell mellom henne og Neuner helt til den tyske jenta sprakk med to bom på siste stående.

- Jeg så at Magdalena var rask, men jeg fikk ikke med meg at hun hadde bommet to ganger. Jeg var fokusert og hadde tunnelsyn — det var bare en kamp mellom meg og blinkene mine, forteller hun.

Russiske Olga Vilhukina tok bronsemedalje, mens Tora Berger måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen etter å ha pådratt seg tre strafferunder.

Elise Ringen ble nummer 21, Synnøve Solemdal 24 og Bente Landheim 32 — sistnevnte etter fire feilfrie skyteserier.

SEIERSKLEM: Magdalena Neuner måtte se seg slått foran sitt eget hjemmepublikum, men smilte likevel om kapp med gulljenta Daria Domratsjeva.  Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
SEIERSKLEM: Magdalena Neuner måtte se seg slått foran sitt eget hjemmepublikum, men smilte likevel om kapp med gulljenta Daria Domratsjeva. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer