Neville: - Året med Moyes var en katastrofe

Har hatt søvnløse netter.

NEDTUR: Phil Neville og David Moyes fikk ikke sving på Manchester United forrige sesong. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
NEDTUR: Phil Neville og David Moyes fikk ikke sving på Manchester United forrige sesong. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB ScanpixVis mer

Phil Neville sier alle involverte må ta sin del av ansvaret etter Manchester Uniteds nær komiske sesong under David Moyes.

Neville ble med Moyes fra Everton og var en del av trenerteamet da skotten erstattet Alex Ferguson i fjor sommer. Han får ikke fortsette i trenerstaben denne sesongen, og skal i stedet jobbe for TV-kanalen BBC.

- Jeg har hatt søvnløse netter der jeg har tenkt på hva som skjedde sist sesong, sier Neville.

Nær sagt alt som kunne gå galt, gikk galt, og Moyes fikk sparken i 22. april. Da hadde det gått 348 dager siden han skrev under en seksårskontrakt med klubben. Laget endte på 7.-plass i serien, røk tidlig ut at de hjemlige cupene, og ble slått ut i kvartfinalen i mesterligaen av Bayern München.

På veien satte klubben en rekke negative rekorder, og til slutt fikk ledelsen nok og erstattet Moyes med Louis van Gaal.

- En del av meg tror der var en umulig jobb for den som skulle erstatte Ferguson. Jeg tror van Gaal får en mye enklere jobb. Moyes fikk en veldig vanskelig jobb, og i stedet for å skylde på ham burde alle som var involvert ta sin del av skylden. Sist sesong var en katastrofe, sier Neville, som spilte for United før han ble hentet til Everton av Moyes i 2005.

37-åringen sier han ikke er i tvil om at Moyes fortsatt kommer til å ha suksess som manager, til tross for det forferdelige året i United.

- Moyes er en enestående manager og vil finne seg en ny klubb. Ting fungerte bare ikke for ham i United, sier han.

(NTB)