Neville: - Det er der du ikke ønsker å være

Det ser ut som Manchester United kommer til å spille Europa League neste sesong. Det gjør at klubben mister kontrollen, mener Sky Sports-ekspert Gary Neville.

DÅRLIG PERIODE: Ole Gunnar Solskjær sammen med Mike Phelan og Kieran McKenna. Foto: NTB Scanpix
DÅRLIG PERIODE: Ole Gunnar Solskjær sammen med Mike Phelan og Kieran McKenna. Foto: NTB ScanpixVis mer

Manchester Uniteds håp om topp 4 i Premier League og Champions League-spill neste sesong ser ut til å være over etter 1-1 mot Chelsea på Old Trafford i helga.

Det er tre poeng opp til nevnte Chelsea, og de rødes målforskjell er også betydelig dårligere. Med to kamper igjen å spille denne sesongen, betyr det at spikeren i kista kan komme allerede neste serierunde.

Manchester United møter Huddersfield og Cardiff i de to siste ligakampene. Ole Gunnar Solskjær innser derfor at det blir veldig vanskelig å klare det som lenge har vært det store målet.

- Ser du på tabellen, blir det vanskelig. Vi skal møte opp til kamp mot Huddersfield. Du vet aldri. Poeng blir droppet her og der i Champions League-kampen. Det er vanskelig kamper for alle. Du kan ikke gjøre annet enn å fokusere på egne prestasjoner, sier Solskjær om topp 4-kampen.

Selv om Tottenham, Chelsea og Arsenal har tapt poeng over en lav sko den siste tiden, har Manchester United gjort det samme.

Vil koste mer

Det betyr sannsynligvis at Manchester United vil spille Europa League neste sesong, noe som kan få betydning for kjøp og salg.

Tidligere Manchester United-back Gary Neville tror likevel at Solskjær vil klare å lokke til seg noen store navn til klubben i sommer.

- Når spillere velger fotballklubb, ønsker de selvfølgelig at laget skal konkurrere, vinne trofeer og være med i Champions League. Det ser ut som Manchester United ikke vil være i Champions League neste sesong, sier Gary Neville til Sky Sports.

- Så hvis du velger mellom to klubber hvor du blir tilbudt den samme lønna, så tror jeg ... Manchester United er en rik klubb, de har mye inntekter og det vil koste dem mer. De vil få spillere, dette er fortsatt veldig attraktivt for spillere, det er en stor og utrolig fotballklubb. Det betyr bare at det vil koste klubben mer å få spillerne de ønsker. Det er der du ikke ønsker å være, du ønsker å ha kontrollen, sier Neville.

Sky Sports-eksperten peker på at klubben i mange år hadde en sterk nok tropp til å miste enkeltspillere, uten at det gjorde stor skade totalt sett.

- De er ikke i den posisjonen lenger, mener Neville.

Spørsmålet er også hva spillere som David de Gea og Paul Pogba ønsker dersom det ikke blir Champions League neste sesong.

Mye baklengsmål

Manchester United står med to seire på de ni siste kampene. Klubben har ikke vunnet noen av sine fire siste kamper i alle turneringer - de har ikke hatt en dårligere rekke siden desember 2015, skriver BBC.

Mot Chelsea hadde de røde sju avslutninger. De har kun hatt færre skudd fire ganger siden 2003/04-sesongen.

Det mest bekymringsfulle er likevel baklengsmålene som kommer som perler på en snor denne sesongen. United har kun holdt nullen i to av 18 ligakamper på Old Trafford. Ironisk nok var den ene kampen mot Liverpool (0-0).

Ikke siden 1962/63-sesongen har United sluppet inn mål på hjemmebane i ligaen så ofte i løpet av en sesong.