Neville: - United må kjøpe spillere for én milliard til

For å kunne kjempe om seriegull.

KJØP MER: Manchester United brukte i sommer over 1,5 milliarder kroner på spillerkjøp. Phil Neville (midten) mener storklubben må svi av en ny milliard før den kan kjempe om seriegull. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB Scanpix
KJØP MER: Manchester United brukte i sommer over 1,5 milliarder kroner på spillerkjøp. Phil Neville (midten) mener storklubben må svi av en ny milliard før den kan kjempe om seriegull. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB ScanpixVis mer

Manchester United brukte i sommer over 1,5 milliarder kroner på spillerkjøp. Phil Neville mener storklubben må svi av en ny milliard før den kan kjempe om seriegull.

Den tidligere United-forsvareren tror ikke Louis van Gaals mannskap kan hevde seg i tittelkampen før forsvarsproblemene er løst med vesentlige forsterkninger.

Søndag kollapset rødtrøyene da 3-1 til slutt endte med 3-5-tap borte mot Leicester.

- Jeg vet at United brukte 150 millioner pund (1,5 mrd. kroner), men jeg tror de må bruke tilsvarende beløp i de to neste overgangsvinudene - kanskje 100 millioner - før de kan tenke på å vinne ligatittelen, sier Neville til BBC.

- Det er fortsatt nøkkelposisjoner i laget som må fylles. Da tenker jeg spesielt på stopperplassen, men det er også behov for en holdende eller sentral midtbanespiller, legger han til.

Ubalansert Mange har påpekt at United er blitt et svært ubalansert lag. Det var også tydelig i Leicester-kampen.

Med Robin van Persie, Ángel Di María, Ander Herrera, Radamel Falcao og Wayne Rooney i startelleveren så United livsfarlig ut i angrep.

Men det var ofte like farlig i lagets bakre firer.

Neville var en del av Uniteds trenerapparat forrige sesong. Han mener det finnes en forklaring på hvorfor klubben ikke hentet en midtstopper av ypperste kvalitet før overgangsvinduet stengte.

- Stallen trengte kvalitet, men det var ingen midtstoppere i verdensklasse på markedet. Derfor tror jeg United vil bruke de to neste overgangsvinduene til å hente den klassestopperen de er på utkikk etter.

Fem poeng Neville sier han tror den engelske forsvarsduoen Chris Smalling og Phil Jones vil bli bra for United med tid og stunder.

- United har hentet mange utenlandske spillere, men man kan ikke fjerne den engelske kjernen i laget, mener Neville.

Etter fem serierunder står Manchester United med færre poeng enn under starten til David Moyes forrige sesong. Nå har klubben fem poeng mot fjorårets sju.

(NTB)