Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

City overdriver feiringene

Neville advarer de andre lagene mot Citys overdrevne feiringer

Manchester City har allerede hatt mye å juble for denne sesongen. Det mener Gary Neville gjør dem vanskelig å stoppe i framtiden.

GRUNN TIL Å FEIRE: Manchester City har fått følelsen av å vinne flere ganger denne sesongen. Foto: NTB Scanpix
GRUNN TIL Å FEIRE: Manchester City har fått følelsen av å vinne flere ganger denne sesongen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Manchester City kjører over all motstand denne sesongen. Etter 18 spilte kamper har de lyseblå kun avgitt poeng mot Everton (1-1).

Nylig bokførte Pep Guardiolas mannskap sesongens 16. strake seier i ligaen, og for hver seier blir selvtilliten bare bedre.

Flere seire har kommet etter at City har scoret like før slutt. To ganger har de avgjort kampen langt inne i overtiden (mot Bournemouth i det 97. minutt og mot Southampton i det 96. minutt).

Nylig slo de også ut Leicester på straffespark i Ligacupen. Det var andre gang denne sesongen at de har gått seirende ut av en straffesparkkonkurranse (det samme skjedde mot Wolverhampton runda før.

Lykkerus

Det betyr at de lyseblå har fått mye å juble for denne sesongen. Den tidligere Manchester United-backen Gary Neville tror det er en fordel for Guardiolas menn at de stadig får kjenne på den lykkerusen.

- De vil være vanskelige å stoppe. Du ser hvordan de feirer, jeg så det i Huddersfield før United-kampen (City avgjorde kampen i det 84. minutt journ.anm.), de overdriver feiringene, det er ikke kritikk. Når du har disse bølgene av feiringer og innsatsvilje, så kjenner du det. Det er veldig vanskelig å stoppe. Jeg er ikke sikker på hva som kan stoppe dem, sier Neville.

Grunn til å feire hadde City også da de nylig slo byrival Manchester United 2-1 på Old Trafford. Da gikk feiringen så langt at det ble tumulter i garderoben etter kampen, fordi José Mourinho ikke likte det han hørte.

- Min egen mening er at United måtte ødelegge for dem for noen uker siden, ikke bare skjedde ikke det, men City dro fra Old Trafford med mer selvtillit, det er et problem, sier Neville ifølge Sky Sports.

Jubler som besatt

Og feiringene til City-laget virker også alltid å være ektefølt. Det er bare til å ta en titt på Pep Guardiola, som jublet som om City hadde vunnet Ligacupen da de slo ut Leicester i kvartfinalen etter straffer.

Her får du et innblikk, hvor Guardiola dirigerer City-supporterne som synger «We got Guardiola» etter avansementet:

Manageren har flere ganger vist hvor lidenskapelig han kan være i feiringer, som da han skapte overskrifter etter å ha feiret overtidsmålet mot Southampton, da han tok en prat med Saints-spiller Nathan Redmond etterpå.

Og fansen elsker ham for det. Guardiola forteller også at han ønsker at spillerne skal feire ekstra mye, for å gi laget godfølelsen inn mot andre halvdel av sesongen.

- Jeg fortalte i garderoben at spillerne skulle feire igjen, sa Guardiola etter Leicester-kampen.

- Du må vente på å vinne tittelen og selv i den posisjonen vi er i så vet du ikke om du vil vinne Premier League. Men i prosessen og i øyeblikket så må du alltid feire. Vi ønsker å nyte det, uttalte manageren, som er i ferd med å skape en vinnerkultur i City.

Det er dårlige nyheter for alle de andre Premier League-lagene som drømmer om edelt metall.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!