Neville drapstruet av Liverpool-fans

Manchester United-back Gary Neville har fått mengder av drapstrusler fra Liverpool-fans. Etter kampen i mars prøvde fem mann å snu bilen hans opp ned.

Hendelsen 4. mars satte en støkk i 25-åringen, forteller han til Manchester Uniteds offisielle magasin.

- Jeg får stadig drapstrusler. Derfor pleier jeg alltid å reise raskt fra en kamp. Men etter Liverpool-kampen ble bilen min nesten veltet da jeg kjørte igjennom Salford Quays, nær stadion, sier Neville.

Vinner alt

Landslagbacken tror hans egne kommentarer om rivaliseringen mellom klubbene har ført til drapstruslene fra Liverpool-fansen.

- Jeg husker at da jeg fulgte United som guttunge, mislikte jeg Liverpool fordi de vant alt som var - og fordi de var våre rivaler. Det er det samme med oss nå. Folk liker oss ikke fordi vi vinner, sier Neville og forteller at United får dårlig mottakelse uansett hvor laget reiser i England.

- Vi blir alltid mottatt med piping, og for å være ærlig er det sånn jeg vil ha det. Jeg liker å spille for et lag som andre lags fans føler seg truet av, sier Neville.

- Kontakt politiet!

Fagforeningen for de engelske fotballproffene (PFA) har rådet Neville til å ta kontakt med politiet.

- Dette er ikke bare klubbens sak, men politiets også. Jeg vet at klubbene har god sikkerhet, og spesielt United. Men utenfor klubbens rekkevidde må folk passe på seg selv. Og det er gale mennesker der ute, sier PFA-direktør Bredon Batson.

Flere United spillere har allerede livvakter. David Beckham og

kona Posh-Spice blir alltid fulgt av vakter, og Dwight Yorke måtte flytte til et sikrere sted etter at fansen fant ut hvor han bodde.

<B>TRIPPELMESTERE:</B> Her feirer Gary Neville (t.h) seieren i Champions League sammen med broren Phil.