Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Neville er «Rat Boy» og Ferguson trøstedrikker ei flaske whisky

Gerrard og Carragher medvirker i ny Liverpool-film.

|||(Dagbladet): Liverpools opphenting i Champions League-finalen mot Milan i 2005 var av en såpass spektakulær karakter at filmen nesten måtte komme på et aller annet tidspunkt.

Det gjorde den på mandag, og Steven Gerrard, Jamie Carragher og Rafael Benitez var blant gjestene da «Fifteen Minutes That Shook The World» («Femten minutter som rystet verden») hadde premiere i Liverpool.

Den 43 minutter lange filmen er ifølge The Times en humoristisk og temmelig fiktiv beskrivelse av hva som inspirerte Liverpool til det det mirakuløse comebacket.

Gerrard og Carragher spiller rollene som seg selv, mens komiker Neil Fitzmaurice har rollen som Rafael Benitez.

Men der en film har helter, har den gjerne også en skurk eller to. Og det er her erkerival Manchester United kommer inn i bildet - i form av selverklært Liverpool-hater Gary Neville og sir Alex Ferguson.

Tømmer whiskeyflaske i sorg

Filmskaperne har funnet en Ferguson-imitator samt en Neville-lookalike, som går rundt i en United-drakt med nummer 2 og navnet «Rat Boy» på ryggen.

Neville blir oppringt av en jublende Ferguson etter at Milan har gått opp i 3-0, og United-kapteinen følger opp med å synge sin egen sang om hvordan han hater scousere.

BLIR FLEIPET MED: En Gary Neville-lookalike har på United-drakt med «Rat Boy» på ryggen, mens sir Alex Ferguson glede over Milans 3-0-ledelse til pause erstattes av raseri og selvmordstanker når Liverpool snur kampen i filmen «Fifteen Minutes That Shook The World». 
 AFP PHOTO/MICHAL CIZEK
BLIR FLEIPET MED: En Gary Neville-lookalike har på United-drakt med «Rat Boy» på ryggen, mens sir Alex Ferguson glede over Milans 3-0-ledelse til pause erstattes av raseri og selvmordstanker når Liverpool snur kampen i filmen «Fifteen Minutes That Shook The World». AFP PHOTO/MICHAL CIZEK Vis mer

Stemningen går fra ekstatisk til amper når Xavi Alonso utlikner til 3-3.

En rasende Ferguson tømmer i seg en flaske skotsk whiskey, der følgende kan leses på flaskas etikette:

«Månedens manager, men ikke så dyktig som Bob Paisley»

Så deprimert er Ferguson at han forsøker å tre hodet sitt i ei løkke, men selvmordsforsøket stanses av at tyggegummien han smatter på blir til en boble som eksploderer i ansiktet hans.

Manchester United har avstått fra å kommentere filmen så langt.

Bisarr Benitez

Etter premieren lo Rafael Benitez godt av måten hans egen karakter ble portrettert på av Fitzmaurice. I pausen, da Liverpool-spillerne henger med hodet gir han følgende beskjed til spillerne, mens en trubador spiller melankolsk på gitaren i bakgrunnen:

«Hele forbanna verden vil le av oss, kom dere ut på banen, hele grisegjengen, og gjør dette til vår dag».  

I virkeligheten sendte Benitez Dieter Hamann på banen til 2. omgang. I filmen forklares Benitez-figuren byttet slik i garderoben:

- Hva har egentlig Hamann, han røyker, han drikker, han bruker pot, men han vil glitre.

For ordens skyld: Liverpool vinner til slutt på straffer. Både i virkeligheten og i filmen.

SPILLER ROLLENE SOM SEG SELV: Jamie Carragher og Steven Gerrard. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
SPILLER ROLLENE SOM SEG SELV: Jamie Carragher og Steven Gerrard. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media