Neville frykter Seles-angrep i fotball

Stadig mer fan-aggresjon.

(Dagbladet.no): Fotballfansen i Premier League er blitt stadig mer truende.

Det mener Everton- og England-back Phil Neville. Han er redd en fotballspiller skal bli angrepet og alvorlig skadd på banen under kamp.

- I tennis løp en supporter inn på banen og knivstakk Monica Seles. Jeg tror det bare er et tidsspørsmål før noe sånt skjer i fotball, sier Neville til BBC Radio Five Live.

Skremmende oppførsel

Aggresjon fra fra supportere er blitt et tema i Storbritannia, etter at Portsmouth-sjef Harry Redknapp fortalte om drittkastingen han mottok fra tribunen på Villa Park nylig. Siden har også England-stopper Sol Campbell fortalt at spillerne er utsatt for stadig råere tilrop.

Neville er redd fansen ikke nøyer seg med å gi juling verbalt.

- Den utskjellingen spillere får er skremmende, og nok er nok. Vi får en alvorlig hendelse før eller siden. Det er blitt verre og verre de ti siste årene. Greit at de roper stygge ting til deg, men nå skriver de også om familien din, sier den tidligere Manchester United-spilleren.

Penger = ansvar?

KNIVSTUKKET I HAMBURG: En Steffi Graf-fan løp inn på banen og knivstakk Monica Seles i 1993. Seles var ute av spill i over to år etter angrepet. Foto: Scanpix/Epa
KNIVSTUKKET I HAMBURG: En Steffi Graf-fan løp inn på banen og knivstakk Monica Seles i 1993. Seles var ute av spill i over to år etter angrepet. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

Samtidig mener 30-åringen at superstjernene også har et ansvar. Stadig vekk havner de unge, rike fotballmillionærene i trøbbel utenfor banen.

- Vi fotballspillere gjør det ikke noe bedre. Vi må framstå mye bedre på og utenfor banen. Det er en liten minoritet av spillere som ikke klarer å oppføre seg. Og kanskje vi ikke er gode eksempler for de unge spillerne som kommer opp.

Landslagsspilleren savner disiplinen han mottok som junior i United. Han synes det er greit at også fotballspillere tar seg en drink av og til, men det må være på rett sted og til rett tid.

- Med tanke på hvor mye penger vi tjener, har vi et ansvar for å oppføre oss ordentlig.

Neville frykter Seles-angrep i fotball
NOK ER NOK: Phil Neville mener noe må gjøres med aggresjonsnivået på tribunen i engelsk fotball.