Neville gjør alt for å lykkes i Spania - nå har han brukt 200 000 av egen lomme

På Ipad til alle spillerne.

BOSS: Gary Neville (40) hadde en fantastisk karriere som spiller. Nå er den tidligere Manchester United-backen i gang med trenerkarrieren. Foto:  Bagu Blanco / BPI / REX Shutterstock / NTB Scanpix
BOSS: Gary Neville (40) hadde en fantastisk karriere som spiller. Nå er den tidligere Manchester United-backen i gang med trenerkarrieren. Foto: Bagu Blanco / BPI / REX Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Manchester United-legenden Gary Neville er for alvor i gang med trenerkarrieren. Tidligere i desember tok han over den spanske storklubben Valencia.

40-åringen står fortsatt uten seier etter tre kamper. I debuten ble det 0-2-tap for Lyon i Champions League, og i de to seriekampene han har ledet laget er det blitt 1-1 - mot Barcelona og Eibar.

I kveld tyder imidlertid alt på at Neville får sin første seier, når Valencia tar i mot Barakaldo i Copa del Rey. Valencia vant første kamp 3-1 borte, og sånn sett er kveldens kamp på Mestalla nærmest som en formalitet å regne.

Kjøpte Ipad til spillerne Uansett hva resultatet blir er det åpenbart at Neville har store planer om å lykkes som manager. Den tidligere høyrebacken har ifølge The Mirror kjøpt Ipad til alle spillerne sine for å kunne maksimere effekten av videoanalyse.

- Alle spillere får en Ipad slik at vi kan vise dem klipp fra kamper og treninger, sier tidligere storspiller Miguel Angel Angulo, som er en del av Nevilles støtteapparat.

Engelskmannen har bedt klubben om å installere kameraer som kan filme klubbens treninger i fugleperspektiv. Slik skal han forsøke å gi spillerne sine en bedre forståelse av hvordan laget skal spille.

- Betalte selv The Mirror rapporterer at flere lokale spanske medier skriver at Neville har brukt over 200 000 kroner av egen lomme på å kjøpe inn Ipadene.

Angulo forteller videre at Valencia-sjefens spansk også er i ferd med å bli «muy bien».

- Han gjør det bedre enn jeg forventet. Jeg trodde språket og kommunikasjonen med spillerne ville bli mer problematisk, men Gary har allerede startet med spanskundervisning, og han er blitt mye bedre. Han utvikler spansken sin, og han kommer til å overraske. Det er jeg overbevist om, sier Angulo.

- Skal spille offensivt Den tidligere angrepsspilleren forteller at Neville går bredt ut i forsøket på å utvikle laget.

HJELPER NEVILLE: Tidligere storspiller Miguel Angel Angulo jobber i Gary Nevilles støtteapparat i Valencia. Foto: AP / EFE / Esteban Cobo  NTB Scanpix
HJELPER NEVILLE: Tidligere storspiller Miguel Angel Angulo jobber i Gary Nevilles støtteapparat i Valencia. Foto: AP / EFE / Esteban Cobo NTB Scanpix Vis mer

- Han bruker alle mulige metoder for å forsikre seg om at budskapet hans når igjennom. Han er allerede blitt en del av troppen. Laget virker mer samlet nå, og alle er enige i sjefens framgangsmået. Jeg tror ikke det skal bli noen problemer sånn sett, sier Angulo.

Om hvordan Valencia skal framstå framover, sier Angulo:

- Vi skal spille offensivt, ha kontroll bakover og være godt organisert, sier han.

• Valencia møter Rapid Wien i åttedelsfinalen i Europa League etter exiten fra Champions League. Hvis Neville får skikk på laget, vil det kunne bli en av favorittene i nummer-to-turneringen i Europa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer