Neville innrømmer Liverpool-hat

Snakker om fryktelige tider.

BØTELAGT: Slik feiret Gary Neville foran Liverpool-fansen i 2006. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
BØTELAGT: Slik feiret Gary Neville foran Liverpool-fansen i 2006. Foto: REUTERS/Eddie KeoghVis mer

||| (Dagbladet): Gary Neville har bare spilt for Manchester United.

Og Manchester Uniteds høyreback har alltid vært en av spillerne som mest tydelig viser hvor mye en seier betyr, ute på banen.

Han er til og med blitt bøtelagt for sin elleville feiring foran Liverpool-supportere.

En fryktelig tid Nå forklarer 35-åringen at han har mislikt de røde fra Merseyside siden han var guttunge.

- Da jeg var yngre var det ingen tvil. Jeg var en United-supporter, de (Liverpool) vant alt som fantes. For å være ærlig så var 70- og 80-tallet en fryktelig tid for min klubb, sier Neville til MUTV ifølge en rekke britiske aviser i dag.

Og derfor er Neville som han er.

SÅ GLAD: Alex Ferguson og Gary Neville reagerte slik på Michael Owens seiersmål mot City i fjor. Foto: REUTERS/Phil Noble
SÅ GLAD: Alex Ferguson og Gary Neville reagerte slik på Michael Owens seiersmål mot City i fjor. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

- Jeg tror dette skyldes misunnelse gjennom hele barndommen. Misunnelse, hat og lidenskap for egen klubb. Du ville ikke at de (Liverpool) skulle vinne noe som helst. For du liker ikke folk som vinner, akkurat som vi har opplevd det i løpet av de siste 15-16 årene. Nå skal alle være «vi hater Man United» og de hater Man United fordi vi vinner.

Har respekt Det er velkjent at United under manager Alex Ferguson tradisjonelt har sett på Liverpool som klubbens aller største rival. Skotten har forklart at hans mål som United-sjef var å skubbe laget fra Anfield ned fra tronen.

I vår vant Chelsea The Double, og byrival Manchester City har dukket opp med ambisjoner om å være med i teten av Premier League.

Neville antyder at han ikke bryr seg ikke så voldsomt om de to blå lagene, og han nevner dem ikke med navn i intervjuet. Likevel kan dette vanskelig tolkes som noe annet enn et stikk:

- Jeg har mer respekt for Liverpool, med tanke på deres tradisjoner og historie, enn for noen av de andre klubbene som har kommet opp de siste årene. De har brukt masse penger. Liverpool har en bra historie, det skal de ha, og de har hatt suksess, sier Neville.

Neville brydde seg nok til å vise fingeren til City-spiss Carlos Tevez fra sidelinja forrige sesong. Og han pådro seg en FA-advarsel for feiring foran City-fansen i byderbyet i september i fjor.

TA DEN: Reserven Neville tok seg en løpetur foran City-fansen. Foto: AFP/ANDREW YATES
TA DEN: Reserven Neville tok seg en løpetur foran City-fansen. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer

At han lar seg engasjere voldsomt mener Neville gjør at han ikke kan bli manager i framtida.

For mye følelser - Jeg har nok litt for mye følelser. Du må ha tålmodighet for å forstå spillerne. Jeg er ikke sikker på at jeg ville klart å gjøre det. Jeg tror Ryan Giggs kan det, Paul Scholes kan det. Men jeg er ikke sikker på at det ville vært riktig for meg, sier United-veteranen.

Neville har vært skadd så langt denne sesongen, men få er ivrigere enn 35-åringen på revansj for fjorårssesongen.

- Det er masse å spille for i ligaen denne sesongen, slik må det være. Å tape sist var fryktelig. Det dreper deg. Når du vinner tre ganger på rad tar du det kanskje for gitt, sier Neville.

KYSS: Paul Scholes fikk kos av Neville etter sitt seiersmål mot byrivalen i april. Foto: AP/Tim Hales
KYSS: Paul Scholes fikk kos av Neville etter sitt seiersmål mot byrivalen i april. Foto: AP/Tim Hales Vis mer