USIKKER: Gary Neville ble vitne til klasseforskjellen mellom hans gamle klubb og den lyseblå byrivalen. Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
USIKKER: Gary Neville ble vitne til klasseforskjellen mellom hans gamle klubb og den lyseblå byrivalen. Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCKVis mer

City hylles - United slaktes

Neville kritisk etter Citys praktmål: - Vet ikke om de er gode nok

Scoret etter 44 pasninger, men må se seg slått av byrivalen.

Manchester United falt til kort mot byrival Manchester City i søndagens gigantoppgjør, og i etterkant er det spesielt et mål som har fått mye oppmerksomhet.

De lyseblå brukte 44 pasninger og ett minutt og 55 sekunder - 2,13 prosent av hele kampen - på å bryte ned naboen, før Ilkay Gündogan satte inn 3-1 bak David de Gea.

Med presise én-touch pasninger, triangler og godt beregnede løp kvernet ligalederen de røde i stykker, i en manøver som har blitt hyllet i det vide og det brede.

- Grunnen til at vi spiller ballen er for å få motstanderen til å bevege seg. Det gir ikke mening å spille ballen bare for å spille ballen, forklarte City-manager Pep Guardiola etter kampen.

Det er for øvrig United som har ligarekorden for antall pasninger før et mål, scoret av Juan Mata i 2015.

Hylles

Etter kampen kalte tidligere Manchester City-spiller Rodney Marsh scoringen for det perfekte mål, og han var ikke alene om å lovprise City-spillernes ferdigheter.

Tidenes toppscorer i Premier League og BBC-ekspert, Alan Shearer, var blant dem som var imponert over Gündogans scoring.

- Det var utrolig, helt fantastisk.

Shearer forklarte scoringen, og hvordan det i det hele tatt er mulig, på denne måten:

- City var fulle av selvtillit og alle visste hva planen der var der. De beholdt kontroll over kampen, og ville at United skulle komme etter dem. United ville egentlig ikke presse dem, det ble halvhjertet, og da blir du straffet. Når du gir de tid til å ta en touch, snu seg rundt, løfte hodet og spille pasninger som de vil, gjør de akkurat dette, forteller Shearer til BBC.

Kritiserer United-spillerne

Søndagens kamp ble sendt på Sky Sports i England, og etter kampen ble det en opphetet debatt mellom tidligere United-spiller Gary Neville og Graham Souness.

- Spørsmålet man må stille seg som United-supporter er; får manager og støtteapparatet det beste ut av denne gruppen med spillere? Det er et enkelt ja/nei-spørsmål, innledet Souness, før han konfronterte Neville med spørsmålet.

- Jeg vet ikke, var hans korte svar.

Før han utdypet:

- Jeg så disse spillerne under Louis van Gaal, og de var ikke noe bedre. Og han var en manager som fokuserte på pasningsspill. Kunne en annen manager fått mer ut av dem enn José Mourinho? Kanskje, kanskje ikke. Jeg vet ikke om spillerne er gode nok, var Nevilles knusende dom over de nåværende United-spillernes ferdigheter.

Mener kampen var jevnspilt

Etter kampen ville imidlertid ikke José Mourinho være med på at hans lag hadde blitt utspilt. Portugiseren mente at Citys vakte tredjemål kom på et punkt der United måtte jakte utlikning, og at kampen i realiteten kunne bikket begge veier i 80 minutter.

Manageren la også deler av skylden på kampene de to lagene hadde spilt gjennom uka.

– Alle må være enige om at det er noe annet å spille borte mot Juventus og møte et av de beste lagene i verden i 90 minutter, enn å slå Sjakhtar Donetsk 6-0 på hjemmebane, sa Mourinho og la til:

– Det er ikke den fysiske belastningen, men det mentale presset. Jeg tror noen av guttene kunne merke det.

City leder Premier League hele 12 poeng foran United, som for øyeblikket befinner seg på 8.-plass.