Neville legger opp med umiddelbar virkning

- Den beste engelske høyrebacken i sin generasjon, sier sir Alex.

TRIST SORTI: Opptredenen mot WBA første nyttårsdag ble Gary Nevilles siste kamp i United-trøya. Det ble en trist sorti for Neville, som var ytterst heldig som unngikk rødt kort da han felte Graham Dorrans.Foto: SCANPIX/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
TRIST SORTI: Opptredenen mot WBA første nyttårsdag ble Gary Nevilles siste kamp i United-trøya. Det ble en trist sorti for Neville, som var ytterst heldig som unngikk rødt kort da han felte Graham Dorrans.Foto: SCANPIX/AP Photo/Kirsty WigglesworthVis mer

• Fotballstudio fra kl. 20.45: Seks Premier League-kamper

(Dagbladet): Mens Ryan Giggs nylig forlenget kontrakten og Paul Scholes trolig kommer til å gjøre det samme, har den tredje gjenværende Manchester United-spilleren fra det smått legendariske laget som vant FA Youth Cup i 1992, Gary Neville (35), bestemt seg for å sette karrierepunktum.

Med umiddelbar virkning.

Etter nesten 19 år, 602 klubbkamper, 85 landskamper og rikelig med sølvtøy i pokalskapet, er det over, melder Manchester United på egne hjemmesider.

- Jeg har vært Manchester United-fan hele livet, og har realisert hver eneste drøm jeg har hatt. Jeg er selvfølgelig skuffet over at spillerkarrieren nå er over, men det er en tid for alt, og for min del har tiden for å legge opp kommet. Jeg har spilt på de mest fantastiske fotballag, spilt med noen av de beste spillerne i verden, såvel som mot dem. Jeg føler meg privilegert som har vært en del av det klubben har oppnådd av utrolig suksess, sier Neville til manutd.com.

- Mønsterprofesjonell Sir Alex Ferguson er full av lovord om en av sine mest trofaste spillere.

- Gary var den beste engelske høyrebacken i sin generasjon. Han er et eksempel til etterfølgelse for alle unge profesjonelle fotballspillere. Hardarbeidende, lojal og intelligent. Han er født og oppvekst som United-supporter, og etter en fantastisk karriere på Old Trafford, har han sementert en plass i hjertet til klubbens supportere overalt, sier Ferguson.

Antallet landskamper gjør det vanskelig å være uenig i Fergusons skussmål. Neville var dessuten mangeårig klubbkaptein og representert på årets lag i Premier League hele fem ganger, senest i 2007.

I sesonginnspurten i 2007 inntraff imidlertid episoden som skulle vise seg å bli karriereødeleggende for eldstebror Neville. Han tilbrakte 18 måneder på sidelinja etter en voldsom kollisjon med Gary Speed i en kamp mot Bolton på Old Trafford, og kom aldri tilbake på det samme nivået han hadde holdt gjennom en lang og innholdsrik karriere.

Nevilles siste opptreden i rødt kom mot West Bromwich første nyttårsdag, og ble på mange måter en trist sorti for 35-åringen, som var konsekvent på etterskudd, og var svært så heldig som ikke ble utvist før han ble byttet ut.