Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Neville løp rundt som en gærning

Mark Hughes aner muffens.

FEIRET PÅ SIDELINJA: Ifølge bildebyrået AFP løp Gary Neville, ubenyttet reserve, mot City-fansen da han feiret Uniteds seiersmål. Foto: AFP/ANDREW YATES
FEIRET PÅ SIDELINJA: Ifølge bildebyrået AFP løp Gary Neville, ubenyttet reserve, mot City-fansen da han feiret Uniteds seiersmål. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer

||| (Dagbladet.no): Manchester United - Manchester City 4-3.

Fem minutter og 26 sekunder på overtid, halvannet minutt over overtida, scoret Michael Owen Uniteds vinnermål på Old Trafford i går.

- Den beste derbykampen noensinne, sa United-sjef Alex Ferguson etter kampen.

City-manager Mark Hughes så sitt lag utlikne tre ganger. Etter kampen var den tidligere United-spissen svært misfornøyd.

Mest med dommer Martin Atkinson, Hughes fatter ikke hvorfor han ikke blåste av kampen tidligere.

Neville feiret foran City-fansen?
- Jeg prøvde å få en forklaring fra fjerdedommeren. Han prøvde å si at han la til et drøyt minutt på grunn av vår målfeiring. Vi tok tida fra vi scoret til avspark, og det ble 45 sekunder. Så han tok feil der, sier Hughes.

City manglet sin utestengte toppscorer Emmanuel Adebayor, som havnet i trøbbel både på grunn av en støvel i Robin Van Persies ansikt og sin voldsomme feiring foran Arsenal-fansen.

OVERTID PÅ OVERTID: En tidligere toppdomme mener Manchester United-manager Alex Ferguson og reserven Gary Neville aldri burde fått feire en scoring etter 95.26 minutter i går. Foto: REUTERS/Phil Noble
OVERTID PÅ OVERTID: En tidligere toppdomme mener Manchester United-manager Alex Ferguson og reserven Gary Neville aldri burde fått feire en scoring etter 95.26 minutter i går. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Ifølge The Independent antyder Hughes at Gary Neville feiret overtidsmålet foran City-fansen, fra sidelinja. Slikt er veteranen blitt bøtelagt for tidligere.

Og Hughes mener Uniteds elleville jubel forteller en god del.

- Jeg så Gary Neville løpe rundt som en gærning. Det jeg så minnet meg om sir Alex og Brian Kidd i 1993. Det viser hvor mye dette betyr for dem. Det viser at vi kan konkurrere, sier Hughes.

City-manageren ser et mønster når det gjelder tilleggstid på Old Trafford.

- Historisk så har dette skjedd før. Det har skjedd her at United har fått en liten fordel, og jeg følte ikke at det var et tema da jeg var United-spiller. Jeg trodde faktisk vi sleit med dommerne. Siden har jeg endret oppfatning, sier Hughes til The Guardian.

Hughes sier til Daily Telegraph at laget hans ble ranet i går. Han presiserer at han ikke mistenker Atkinson for skittent spill.

Eks-dommer støtter Hughes
- Jeg setter ikke spørsmålstegn ved dommerens integritet. Jeg vet ikke hvor han fikk sju minutter tillegg fra. Det ville vært fint med en forklaring, men jeg tror ikke jeg får det. Jeg har sett videoen, og jeg kan ikke skjønne hvor han fikk det til. Det er en skam. Vi kom tilbake tre ganger, viste mye kvalitet og karakter som et lag.

VISER TIL HISTORIEN: Mark Hughes sier at han som spiller følte United fikk dårlig behandling av dommerne. Det mener han ikke lenger. Foto: EPA/MAGI HAROUN
VISER TIL HISTORIEN: Mark Hughes sier at han som spiller følte United fikk dårlig behandling av dommerne. Det mener han ikke lenger. Foto: EPA/MAGI HAROUN Vis mer

Tidligere toppdommer Graham Poll sier til Daily Mail at kampen burde vært avblåst etter 94.30 minutter, men at Atkinson ifølge regelverket kan holde på så lenge han ønsker.

- Jeg følte fire minutter var fornuftig, med tanker på bytter og mål. Det ble ett ekstra innbytte på overtid, Carrick for Anderson. Det betyr vanligvis 30 sekunder ekstra. Jeg regnet med at fløyta ville på på 94.30, det gjorde også Mark Hughes, sier Poll.

United-manager Ferguson mente i går kveld at United kunne scoret seks eller sju mål. Hughes stusser over uttalelsen.

- Kanskje han føler han trenger å si det. Men jeg tror ikke det var behov for det. Jeg har en enestående keeper som er betalt for å holde skudd unna nettet, og det er hva han gjør, sier Hughes.

City har toppscorer Adebayor utestengt i ytterligere to kamper. Han kan få følge av Craig Bellamy, tomålsscoreren som fiket til en United-supporter ute på banen i går. Hughes mener det er uakseptabelt at supporteren kom seg inn.

- Brian Clough lappet til en som var inne på banen engang, og han ble hyllet som en nasjonal helt. Kanskje skjer det samme med Craig, men jeg tviler, sier Hughes.

SEIERSMÅLET: Innbytter Michael Owen scoret målet som ga United tre poeng. Foto: AP/Dave Thompson/PA
SEIERSMÅLET: Innbytter Michael Owen scoret målet som ga United tre poeng. Foto: AP/Dave Thompson/PA Vis mer

Ifølge BBC etterforsker Manchester-politiet episoden, på tross av at det ikke er kommet inn noen klager eller anmeldelse.

NY CITY-STRAFF? Her møter Craig Bellamys neve en United-supporter. Foto: PA
NY CITY-STRAFF? Her møter Craig Bellamys neve en United-supporter. Foto: PA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media