KALLER RONALDO KYNISK: Gary Neville mener at Ronaldo konsekvent går ettet de svakeste forsvarerne. Foto: AP Photo/Andres Kudacki/NTB scanpix
KALLER RONALDO KYNISK: Gary Neville mener at Ronaldo konsekvent går ettet de svakeste forsvarerne. Foto: AP Photo/Andres Kudacki/NTB scanpixVis mer

Neville mener Ronaldo er en «kynisk bølle»

- Han kom tilbake som en helt annen person.

(Dagbladet): I morgen møtes Manchester United og Real Madrid på Santiago Bernabeu til en av årets hittil største kamper.

Mye oppmerksomhet er rettet mot Cristiano Ronaldo som møter gamle lagkamerater. Tidligere Manchester United-back Gary Neville sier at noe av kynismen er grunnen til portugiserens suksess.

- Ronaldo er en bølle. Han mobber den svakeste forsvareren. Det gjør han hele tiden, sier Neville ifølge Sportinglife.

- Han gjorde det mot Manchester City og Maicon (i gruppespillet). Han kan spille på venstreving, og hvis han ikke får ballen, beveger han seg inn sentralt, fortsetter han.

Ny spillestil
Neville spilte selv med Ronaldo før Real Madrid kjøpte stjernen sommeren 2009.

- Han endret forståelsen min, forteller Neville om samspillet med kantspilleren.

- Vi hadde tidligere en midtbane med Beckham, Keane, Scholes og Giggs. Jeg spilte med Beckham i sju år, og de hadde aldri den friheten til å bestemme deres posisjon på banen. Plutselig hadde jeg ingen foran meg på banen som jobbet i forsvar, sier Neville.

Den tidligere England-backen forteller også at Ferguson ba Ronaldo om spille på høyresida, men at portugiseren endte opp på venstre. Noe som Neville omtaler som uhørt.

- Mot slutten av United-oppholdet lot jeg ham ha større frihet. Ronaldo bestemte selv hvor han spilte, utfra rom på banen og motstanderens svakeste ledd. Han fikk meg til å innse at laget ikke trenger å ha en spesiell form, sier Neville.

VM 2006
Neville trekker fram en episode som fikk ham til å endre synet på portugiseren. Ronaldo kom til klubben i 2003 - og slet i starten med å tilpasse seg miljøet.

- Vi så tidlig at det var en spiller med et vanvittig talent. Mot slutten vant han kamp etter kamp for oss, sier Neville.

Han mener VM i Tyskland i 2006 forandret Ronaldo som person og fotballspiller.

- Han kom tilbake som en helt annen person, sier Neville.

- Han dro som en lettvekter og gjorde feil valg på siste tredjedel av banen. Han kom tilbake som en lett tungvekter, sier Neville.

Messi vs. Ronaldo
Duellene mellom Barcelonas Lionel Messi og Real Madrids Ronaldo er blitt en gjenganger i spansk og internasjonal fotball. Neville mener der er umulig å sammenligne.

- Han er på samme hylle som Messi og de kan sammenlignes med både Pele og Maradona. Jeg føler meg priviligert som fikk spille med ham, sier den tidligere United-backen.

TØFFE TAK: Gary Neville i duell med sin tidligere lagkamerat i en landskamp mellom England og Portugal. Foto: AFP PHOTO  ADRIAN DENNIS/NTB scanpix
TØFFE TAK: Gary Neville i duell med sin tidligere lagkamerat i en landskamp mellom England og Portugal. Foto: AFP PHOTO ADRIAN DENNIS/NTB scanpix Vis mer