Neville nekter å beklage feiring

Liverpools Carragher raser.

(Dagbladet.no): Det er ikke lett for Gary Neville å forstå at han gjorde noe feil i søndagens oppgjør mot Liverpool. Selv mener Neville at han ikke gjorde noe feil da han løp 60 meter opp mot Liverpools supportere, kysset klubblogoen på drakta og hevet armene i triumf.

- Hva skal man egentlig gjøre? Smile forsiktig og jogge tilbake til midtstreken, spurte Neville i sin spalte i den britiske avisen The Times.

- Uansett mente jeg ikke å vise manglende respekt overfor Liverpools supportere. Om jeg hadde løpt opp til en av spillerne og gjort det samme ville jeg vært mer ydmyk, men dette var bare feiring.

Fowler jublet mot United

Nå mener 30-åringen at slik feiring ikke skal straffes.

- I forrige uke måtte jeg tåle det samme fra en annen Liverpool-gutt, Robbie Fowler, under byderbyet i Manchester. Jeg mente ikke et øyeblikk at han måtte straffes for det, fortsetter Neville.

- Det hører med til fotballen. Den ene uka må du tåle det, den andre uka øser du ut selv. Sånn har det alltid vært, og sånn bør det forbli.

Og Liverpool-fansen synger en rekke sanger om 30-åringen, ingen av dem spesielt smakfulle, mener Neville selv.

GREIT? Gary Neville løp tvers over banen for å feire foran Liverpool-fansen. Han kysset klubblogoen og triumferte.
GREIT? Gary Neville løp tvers over banen for å feire foran Liverpool-fansen. Han kysset klubblogoen og triumferte. Vis mer

- Jeg kan ikke forstå at jeg har fornærmet dem grovt med litt feiring, avslutter Neville.

Neville får støtte, blant annet fra spillerorganisasjonen i England, PFA.

Over streken

Men Liverpools Jamie Carragher er ikke like nådig.

- Neville gikk over streken, sier Carragher til BBC.

- Mange mener han er i sin fulle rett fordi han får så mye hets fra våre supportere. Men grunnen til at han får hets er jo at han har gjort slike ting i årevis.

- Jeg føler det samme for Liverpool som Neville gjør for Manchester United, men jeg ville ikke feiret på samme måte, sier Carragher.

Overbetjent Gary Holt ved Manchester-politiet har også lagt inn en anmodning om at hendelsen bør undersøkes, men det er ikke ventet at politiet vil innlede noen etterforskning.

Debatt:

Er feiring en del av spillet eller unødig provokasjon? Si din mening her.