Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Phil Neville beklaget gamle Twitter-kommentarer

Neville om Twitter-kontroversen:
- Jeg er ingen kvinnediskriminerer

Phil Neville ble i dag presentert som ny England-manager.

ENGLAND-MANAGER: Phil Neville ble i dag presentert som ny manager for det engelske damelandslaget. Foto: Paul Currie / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
ENGLAND-MANAGER: Phil Neville ble i dag presentert som ny manager for det engelske damelandslaget. Foto: Paul Currie / BPI / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige uke fikk Phil Neville, den nye damelandslagstreneren til England, kritikk for gamle kommentarer om kvinner på Twitter.

Neville, som tidligere har spilt for Manchester United og Everton, slettet meldingene umiddelbart etter ansettelsen, og beklaget meldingene da de kom i søkelyset få timer etter at ansettelsen ble offentliggjort.

​I dag ble han offisielt presentert som ny England-manager. Også da havnet meldingene i fokus.

- Jeg måtte si unnskyld. Jeg likte ikke ordene som jeg brukte. Jeg er ingen sexist. Jeg har levd livet mitt riktig, sier Neville i et intervju med BBC.

- Hyklere

Meldingene som Neville fikk kritikk for, stammer fra 2011 og 2012.

- Dere kvinner har alltid ønsket likestilling helt til regningen skal betales. Hyklere, skrev Neville i en Twitter-melding datert 2012.

I en annen melding fra samme år, skrev han:

- God morgen, menn. Et par timer med cricket før jobb er en perfekt start på dagen.

Neville ble da spurt av en bruker om hvorfor han kun henvender seg til menn.

- Da jeg sa «God morgen, menn», tenkte jeg at kvinnene var travle med å forberede frokost, få barna klare og re opp senga. Unnskyld. God morgen, kvinner, svarte Neville.

Saken fortsetter under lenken.

- Reflekterer ikke meg

Neville beklaget meldingene i en pressemelding forrige uke. Nå beklager han igjen.

- Ordene er feil i 2018, og ordene var feil i 2011. De reflekterer ikke min sanne karakter, sier Neville.

I melding fra 2011 skrev Neville at han «akkurat hadde banket kona».

- Det var den ordbruken som skuffet meg mer enn noe annet, for det er åpenbart relatert til vold i hjemmet, sier Neville.

Neville benekter at meldingen var ment som en spøk om vold i hjemmet, men at han skrev den da han var på ferie og hadde spilt bordtennis mot kona.

- Men det er ikke bra, ordbruken i Twitter-meldingen er ikke bra, og jeg er skuffet over at jeg brukte den terminologien i 2011, sier han til Sky Sports.

Fikk kritikk og støtte

Neville fikk både kritikk og støtte da det begynte å storme rundt meldingene.

- Følgende spørsmål må nå bli stilt: «Vil FA sikte Neville for å ha publisert diskriminerende kommentarer på sosiale medier?», skrev Roisin Wood, administrerende direktør i Kick It Out, i en pressemelding.

Den tidligere engelske landslagsspilleren Stan Collymore slaktet det at meldingene fikk oppmerksomhet.

- Han er ikke mitt valg som England-manager, men at gamle Twitter-meldinger, et fryktelig dårlig forsøk på humor, leder til denne virvelvinden av falskt raseri, er pisspreik, skrev Collymore på Twitter.

Saken fortsetter under lenken.

- Ikke kvalifisert

Flere mener også at Neville ikke er kvalifisert til jobben. Den tidligere Valencia-assistenten har kun én gang vært hovedtrener, og det var midlertidig for sjettedivisjonsklubben Salford City, som han også har eiendeler i.

- Det må da være trenere der ute som har erfaring fra kvinnefotballen, og som faktisk har vært manager, sa tidligere Chelsea- og England-spiller Katie Chapman til The Guardian.

Selv mener Neville at han er rett mann for jobben.

- Jeg kan kvinnefotball. Vet jeg alt? Nei, men jeg lærer raskt. I Valencia kjente jeg tre spillere, og én uke seinere visste jeg alt om klubben. Seks måneder seinere snakket jeg spansk flytende. Jeg lærer raskt, sier Neville til BBC.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!