<strong>SATT PÅ SIDELINJA:</strong> Gary Neville har fått sparken i Valencia. Foto: Bagu Blanco/BPI/REX/Shutterstock/ NTB Scanpix
SATT PÅ SIDELINJA: Gary Neville har fått sparken i Valencia. Foto: Bagu Blanco/BPI/REX/Shutterstock/ NTB Scanpix Vis mer

Neville sparket i Valencia

Ayesteran overtar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gary Neville fikk bare seksten kamper som manager for det spanske storlaget Valencia. I dag melder klubben på sine egne nettsider at Neville forlater klubben med umiddelbar virkning. 

- Etter nøye overveielse har klubben besluttet å gjøre en forandring i Valencias beste interesse for resten av denne sesongen. Vi takker Gary for jobben han har gjort i Valencia og ønsker ham alt godt for framtida, skriver klubben i en pressemelding. 

Det er, om du var i tvil, en pen måte å si at han har fått sparken som manager etter totalt 28 kamper ved roret. 

Neville fikk aldri helt dreisen på Valencia og tapte hele åtte av de seksten ligakampene han ledet laget i. Bare tre ligaseire ble det på den tidligere engelske ekspertkommentatoren og Manchester United-legenden etter at han overtok Valencia-jobben i desember i fjor

Da lå klubben på en skuffende niendeplass, men satset stort på at Neville skulle løfte klubben til tross for at jobben i Valencia var hans første som hovedtrener. 

Nå, 16 kamper senere, ligger Valencia på 14. plass på La Liga-tabellen. 

Ifølge pressemeldingen fra klubben overtar Pako Ayesteran som ny hovedtrener i Valencia ut sesongen. Ayesteran var assistent i klubben i storhetstida mellom 2001 og 2004, da Valencia blant annet vant La Liga to ganger. 

Deretter var Ayesteran assistent i Liverpool mellom 2004 og 2007, og har vært hovedtrener i blant annet Israel og Mexico før han nå overtar Valencia. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer