Neville trodde Solskjær var 12 år

Mimring på Old Trafford.

(Dagbladet.no): Det er mer enn 10 år siden Ole Gunnar Solskjær (33) ble hentet fra Molde til Manchester United, nærmest ved en tilfeldighet.

I Sportmagasinet i dagens Dagbladet kan du lese om hvordan manager Alex Ferguson ble overtalt til å dytte nordmannen inn på laget etter bare to reservelagskamper sommeren 1996.

Og du får vite hvordan United-kaptein Gary Neville oppfattet klubbens nye spiller, som i starten alltid satt ved siden av høyrebacken i garderoben på Old Trafford.

- Jeg hadde ikke peiling på hvem han var. Det tror jeg ingen hadde, sier Neville til Sportmagasinet.

- Jeg trodde det var en lærling - cirka 12 år. En spiller som ikke så moden ut til å spille for Manchester United. Men utseende kan bedra.

United-sjef Alex Ferguson sier i bilaget at Solskjær fort kan få forlenget kontrakten utover sommeren 2007. Den skotske managerlegenden er bombesikker på at kristiansunderen selv blir trener i framtida.

Gjerne i Manchester United.

- Jeg har sett talentet hans. Han tar alltid notater etter treninger. Han er intelligent. Jeg mener alle som har vært i en klubb så lenge som Ole, må brukes etter at karrieren tar slutt. Om Ole selv vil, skal vi hjelpe så godt vi kan, sier sir Alex.

SPILT SAMMEN SIDEN 1996: Gary Neville sier i Sportmagasinet i dag at Ole Gunnar Solskjær er kanskje den aller beste avslutteren han har sett. Foto: Scanpix/Reuters
SPILT SAMMEN SIDEN 1996: Gary Neville sier i Sportmagasinet i dag at Ole Gunnar Solskjær er kanskje den aller beste avslutteren han har sett. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

I intervjuet forteller Solskjær at de ti årene i Manchester har gått utrolig fort, og at lojaliten går begge veier når det gjelder ham og United.

• 12 sider Solskjær i Sportmagasinet i dag: Les hele det ekslusive intervjuet med 33-åringen, der han røper sitt ultimate United-mål, avslaget fra LSK og følelsene for fansen.

Neville trodde Solskjær var 12 år
12 SIDER SOLSKJÆR: Bare i Sportmagasinet i dagens Dagbladet.