Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Neville tror Ferguson tar ti år til som United-sjef

Jubileum på Old Trafford.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er kanskje dårlige nyheter for alle andre engelske fotballfans, men meget godt nytt for Manchester United-supporterne.

United-veteran Gary Neville tror sir Alex Ferguson fortsatt er manager i klubben i 2016. Da er Ferguson 74 år.

Skotten har ledet Manchester United i 20 år. Det har gitt 17 trofeer.

- Det ville ikke overrasket meg det minste dersom Alex Ferguson fortsetter i fem eller kanskje ti år til. Hvorfor skal han dra? Han er like målbevisst som før, han har den samme lidenskapen. Det er en stadig utfordring å være i denne klubben. Det stopper aldri og det holder ham ung, sier Neville til The Guardian.

64-årige Ferguson feirer 20 år i managerstolen i neste uke og har ingen dato for når han gir seg. Han varslet sin avgang i 2001, men snudde om og droppet pensjonisttilværelsen.

- Det var kanskje en tid da han snakket om å pensjonere seg, men sånn er det ikke nå lenger. Jo nærmere han kom slutten forsto han at han ikke kunne leve uten klubben. Det er et hull du ikke kan fylle, uansett om du forlater klubben som spiller og manager, sier Neville.

Som selv har vært på Old Trafford i 14 år. Neville mener Ferguson nå er større enn Uniteds trenerlegende sir Matt Busby, men gremmer seg over Uniteds periode mellom de to managerene.

- Denne klubben vant ikke ligaen på 26 år før Alex Ferguson tok over. Det er en skam, og det er pinlig når du tenker på ressursene managerene hadde her i løpet av de årene. Det Ferguson gjorde var å løfte klubben dit den hører hjemme, sier Neville.

SJEFEN OG KAPTEINEN: Gary Neville feirer Alex Fergusons 20-årsjubileum med en spådom om at skotten fortsetter i ti år til. Foto: Scanpix/Ap
SJEFEN OG KAPTEINEN: Gary Neville feirer Alex Fergusons 20-årsjubileum med en spådom om at skotten fortsetter i ti år til. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

• Din kommentar: Er Ferguson den aller beste manageren i Premier League?

image: Neville tror Ferguson tar ti år til som United-sjef