SKRIBLERIER GJENGITT I AVISER: Daily Mirror bruker sin sportsbakside på Gary Nevilles taktikknotater i dag. Foto: Richard Heathcote/Getty Images/AFP / Faksimile
SKRIBLERIER GJENGITT I AVISER: Daily Mirror bruker sin sportsbakside på Gary Nevilles taktikknotater i dag. Foto: Richard Heathcote/Getty Images/AFP / FaksimileVis mer

Nevilles tabbe avslører Englands taktikk

Viste fram Italia-planen ved et uhell.

• Brasil-VM direkte: Se Rune Bratseth vurdere åpningskampen og få siste nytt

(Dagbladet): England starter VM med nøkkelmatchen mot Italia i brennheite Manaus ved midnatt lørdag kveld.

Allerede er det klager på gressteppet på arenaen i Amazonas-regionen, og i natt fikk landslagssjef Roy Hodgson nok en hodepine.

England-assistent og Sky Sports-ekspert Gary Neville var ikke flink til å skjule sine notater på gårsdagens trening. Derfor kunne flere britiske aviser i dag trykke bilder og beskrive deler av Englands strategi foran møtet med Italia.

Mest sentralt er et ønske om å gå ut i høyt temp mot italienerne, med kraftig press på ballfører. Slik tydes i hvert fall Nevilles notater i blå skrift på lagoppsettet, av Daily Mirror.

Dessuten tyder mye på at England ønsker å bruke tre spillere på midtbanen - eventuelt en hengende spiss som faller ned i leddet. Daily Mail mener Hodgson og Neville ønsker å holde ballen unna Italias lavtliggende playmaker Andrea Pirlo.

- Med en gang ballen er spilt inn mot endesonen, så må to midtbanespillere prøve å komme seg dit og støtte en tre mot to.

Tre pasninger Tålmodighet på vei mot mål er også en tydelig plan.

- Når ballen går inn i kontrollsonen, må laget bruke minst tre pasninger før ballen slås mot midtspissen. Hvis det forsvarende laget vinne ballen tilbake, går de i kontring på flekken, skriver Neville.


Daily Mail er påpasselige med å påpeke at avisa ikke avslører Englands lure plan mot Italia. Det er jo bare treningsnotatene som trykkes, og avisa ønsker ikke å skade balløyas forberedelser.

Gardiner dras for Mannen som viste fram VM-strategien til fotografene er veldig avslappet etter notatlekkasjen, han mener media burde være mer opptatt av det Wayne Rooney sa på gårsdagens pressekonferanse.

- Mine gardiner er trukket ned for godt i løpet av denne turneringen, tvitrer Neville.