KUNNE JUBLE: Haugesund lå under 1-0 da ordinær tid var omme. Etter 94 spilte minutter var stillingen 1-1.
Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix
KUNNE JUBLE: Haugesund lå under 1-0 da ordinær tid var omme. Etter 94 spilte minutter var stillingen 1-1. Foto: Jan Kåre Ness / ScanpixVis mer

Nevland bommet alene med keeper

Og like etter utlignet Haugesund.

Viking - Haugesund 1-1

André Danielsen trodde han hadde sikret tre poeng for Viking med sin straffescoring etter 57 minutter, men da Haugesund fikk straffe ved Nikola Djurdjic på overtid endte rogalandsderbyet 1-1.

Vikings midtstopper Indridi Sigurdsson får neppe sove godt natt til søndag. Med en klønete takling på Nikola Djurdjic i tilleggstiden rotet han bort Vikings ledelse og måtte ta til takke med ett poeng i «kampen om Rogaland».

Djurdjic var like sikker på sin straffe som André Danielsen var etter at Are Tronseth handset i eget felt etter en knapp times spill. Og til tross for at Viking hadde overtaket i store deler av kampen, fikk de ikke med seieren de trodde var sikret helt til klokken passerte 90 minutter på Viking stadion.

Haugesund ville med seier over siddisene tatt seg til 4.-plass på tabellen, men la seg bakpå og hadde lite å vise til offensivt. Samtidig murte de godt igjen rundt egen 16-meter, og en tam første omgang ebbet ut til 0-0.

Men Viking virket hakket hvassere enn rivalene fra nord og fikk en noe heldig belønning etter elleve minutters spill av annen omgang. Et skudd gikk rett i armen på Are Tronseth, og dommer Kjetil Sælen var ikke i tvil om at hjemmelaget skulle ha straffespark.

Fra 11-metersmerket var innbytter André Danielsen sikker og banket ballen opp i venstre hjørne. Og målet tente Viking, som produserte flere små muligheter og én stor sjanse i minuttene etter.

67 minutter var spilt da Håkon Skogseid fant Valon Berisha på bakerste stolpe, men 18-åringen skled ballen like utenfor Haugesund-målet.

Også Erik Nevland burde ha scoret da han kom alene med Per Morten Kristiansen fem minutter før slutt, men spissveteranen vippet ballen rett i klypene til Haugesund-keeperen.

Og minutter senere gikk det helt galt for Viking da Sigurdsson klippet ned Djurdjic i eget felt.

(NTB)