Nevland fikk plass på Folkets landslag

- Smigrende, sier Groeningen-spissen.

FRANKFURT (Dagbladet.no): Da Ole Martin Årst måtte trekke seg fra Tyrkia-kampen med en nakkeskade, kalte Åge Hareide inn Erik Nevland som ny mann i troppen.

Uten at Groningen-spissen var særlig nær en plass på laget.

I kveld starter Norge med John Carew og Thorstein Helstad på topp, og foran Nevland i køen står trolig også Daniel Fredheim Holm, Steffen Iversen og kanskje Frode Johnsen.

Hadde de 3104 personene som stemte fram Folkets landslag på Dagbladet.no fått bestemme, ville det vært Nevland og Carew som utgjorde Norges spisspar mot Tyrkia.

Det tar Nevland selv som et stort kompliment.

- Det er kjekt og smigrende at folk vil jeg skal få prøve meg. Jeg håper det har noe med å gjøre at jeg har gjort det relativt bra i Nederland, sier Nevland.

Han er ført opp på flest lag i rollen som hengende spiss, med en oppslutning på 33,1 prosent. Steffen Iversen er ikke så langt bak med 28,7 prosent av stemmene.

Daniel Fredheim Holm fikk 20,9 og Thorstein Helstad 11,5.

FOLKETS LAG: Nedenfra og f.v.: Thomas Myhre, Marius Johnsen, Erik Hagen, Brede Hangeland, Jarl André Storbæk, John Arne Riise, Kristofer Hæstad, Martin Andresen, Fredrik Strømstad, Erik Nevland og John Carew. Foto: Scanpix. Fotomontasje: Dagbladet.no
FOLKETS LAG: Nedenfra og f.v.: Thomas Myhre, Marius Johnsen, Erik Hagen, Brede Hangeland, Jarl André Storbæk, John Arne Riise, Kristofer Hæstad, Martin Andresen, Fredrik Strømstad, Erik Nevland og John Carew. Foto: Scanpix. Fotomontasje: Dagbladet.no Vis mer

Leserne har minst tiltro til Frode Johnsen, som bare ført opp på 5,5 prosent av lagene.

Som den andre spissen er John Carew et soleklart valg med 88,2 prosent oppslutning.

Nevland kommer ikke til å furte over manglende tillit på landslaget.

- Åge velger de han synes er best. Det har jeg ingen problemer med, sier Nevland.

- Hvordan har du gjort det i Groningen i år?

- Jeg har 11 mål på 26 kamper, som er helt OK.

- Og nivået?

- Det vil jeg tro er ganske bra, sier han.

Nevland fikk plass på Folkets landslag

I forsvaret er leserne enig med Hareide på tre av fire plasser. Men flertallet ønsker å bruke Marius Johnsen på venstrebacken, for at John Arne Riise skal kunne flyttes fram på kanten.

På midtbanen var Kristofer Hæstad det mest populære valget på sentral midtbane, mens kaptein Martin Andresen fikk karret seg forbi Christian Grindheim - som trolig er uaktuell med sykdom - i kampen om den andre midtbaneplassen.

Majoriteten av Dagbladet.nos lesere har ført opp Fredrik Strømstad og John Arne Riise på hver sin kant.

PS! Dagbladet.no ba leserne ta ut sine lag før Hareide bestemte seg for å kjøre en diamantformasjon på midtbanen.

POPULÆRE: Både Erik Hagen (t.v.) og Erik Nevland får plass på Folkets landslag, men på Åge Hareides lag er det bare Hagen som får tillit fra start.