Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nevland forbauset over uttaket

Har scoret mer før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEOGRAD (Dagbladet.no): Våren 2005, da gikk Erik Nevland rundt og håpet på en telefon fra Åge Hareide etter 16 mål på sine første 20 kamper før nederlandske Groningen.

I stedet fikk 29-åringen en telefon denne helga, etter at Daniel Braaten ble én av seks som meldte forfall til møtet med Serbia onsdag.

- Da jeg kom til Groningen og scoret masse, da følte jeg at hadde noe å bidra med for Norge. Men da var andre før meg i køen, sier Nevland til Dagbladet.no.

- Du tenker på landslaget, men nå kom dette som en overraskelse. Det er kjekt å være her, det er alltid moro å få være med på landslaget.

Det er målteften som er den tidligere Viking- og Manchester United-spissens aller største styrke. Denne sesongen har han nettet fem seriemål på 11 kamper.

Det er som normalt.

- Jeg scorer sånn cirka ett mål for hverannen kamp, sier Nevland.

På landslaget har han bare fått et innhopp, som ikke ga scoringer.

OVERRASKET: Erik Nevland har scoret fem mål på 11 seriekamper for Groningen denne sesongen, men er likevel overrasket over at han ble tatt ut i landslagstroppen. Foto: REUTERS
OVERRASKET: Erik Nevland har scoret fem mål på 11 seriekamper for Groningen denne sesongen, men er likevel overrasket over at han ble tatt ut i landslagstroppen. Foto: REUTERS Vis mer

- Hvis jeg får sjansen mot Serbia, så skal jeg gjøre så godt jeg kan.

Han har kontrakt med Groningen fram til 2008, og trives veldig godt i Nederland. Det kan godt hende at Nevland blir i æresdivisjonen ut karrieren.

Men det kan også godt hende han avslutter med en retur til Norge.

- Jeg vet ikke hva framtida bringer. Jeg utelukker ikke et comeback i Norge, men da må jeg fortsatt være god nok, sier Nevland.

Hele Norges coronakart