Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nevland har vært kanonbra

For en måned siden meldte 34-åringen at han gir seg.

- DEILIG: Erik Nevland har fått to uker uten smerter noe sted, det har gitt resultater allerede. I går scoret han for første gang på et halvt år. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
- DEILIG: Erik Nevland har fått to uker uten smerter noe sted, det har gitt resultater allerede. I går scoret han for første gang på et halvt år. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

HØNEFOSS (Dagbladet): Hønefoss - Viking 2-2.

- Jeg er fremdeles fornøyd motivert for å avslutte med stil, men alt må ta slutt, meddelte Erik Nevland (34) i august.

Da hadde evige skadeproblemer og manglende spilletid i Viking ført ham til en avgjørelse: Denne sesongen blir hans siste som fotballspiller.

I går var Nevland plutselig tilbake fra start igjen - og veteranen kronet comebacket med scoring da Viking sikret ett poeng i Hønefoss.

Trener Kjell Jonevret forteller at spissen var nær umulig å vrake etter strålende innsats på trening den siste tida.

- Nevland har vært kanonbra på trening, det har vært fantastisk å se. Han har jo sagt han skal slutte, men han har jobbet og slitt på, han har vært skadefri, og da har han sett superpigg ut. Veton (Berisha, på benken i går) har kanskje vært litt sliten, han er jo bare 18 år. Og man må belønne hardt arbeid, sier svensken om Nevland, som plutselig kan få en viktig rolle i Vikings sesongavslutning.

- Ja, vi får se. Vi har spilt med Veton mest, og han er jo herlig. Men det går litt opp og ned når man er 18 år, sånn er det. Derfor er jeg glad for at «Nevvy» er frisk, det føles kjempebra. Så får vi se hvordan den neste uka ser ut, han er jo ikke så ung i kroppen. Men det skal bli moro, nå skal vi jo ødelegge litt i toppstriden, sier Jonevret til Dagbladet, og sikter til toppkampen mot serieleder Strømsgodset neste helg.

Mye energi
- Jeg har ikke hatt vondt noe sted, er Erik Nevlands korte forklaring på den nylige formtoppen.

- Det har vært herlig. Jeg har fått to uker der jeg har fått trent godt uten at det har vært noe som hindrer meg, og det frigjør litt energi. Nå kjennes det bra ut, så får vi se hvor lenge det varer, sier han til Dagbladet.

Den tidligere England- og Nederland-proffen revurderer likevel ikke avgjørelsen om å legge skoene på hylla, bokstavelig talt klok av skade.

- Vi får se. Jeg ser ikke lenger enn neste kamp. Det har vært mye for meg, jeg har slitt med masse småting hele veien, og det har vært tungt. Derfor er det ekstra godt at det går bra igjen. Men jeg håper ikke jeg har scoret mitt siste mål, sier Nevland.

Mer kynisme
Han headet Viking tilbake i kampen etter Mats André Kalands ledermål på AKA Arena i går kveld, og Viking snudde også kampen til 2-1 med bare minutter igjen å spille.

Da glapp det imidlertid igjen, som det har gjort flere ganger denne sesongen, da Kevin Bosse Beugre utliknet helt mot slutten.

Kjell Jonevret etterlyser litt mer modenhet og kynisme blant de yngre spillerne for at det ikke skal skje på nytt.

- Jeg syns jo det er herlig med disse ungdommelige spillerne og deres entusiasme noen ganger, men det gjelder kanskje å tenke litt før man tar det der ekstra løpet, alle trenger ikke gjøre 3-1. Vi skal ikke servere motstanderne overganger i det 88. minutt, da skal de i hvert fall få jobbe for å få scoring. Vi må lære av dette, sier svensken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media