Nevland kan bli Solskjær-erstatter

Hareide reiser til Nederland.

MANCHESTER (Dagbladet.no): Ole Gunnar Solskjær er nyoperert, og svært usikker foran de viktige EM-kvalifiseringskampene mot Bosnia og Tyrkia i slutten av mars.

Landslagssjef Åge Hareide skal møte Manchester United-spilleren i morgen, og da vil han få vite mer om situasjonen hans.

Men han har allerede nå begynt å tenke på alternativer.

Iversen trente ikke

- Vi kommer til å hente Frode Johnsen fra Japan til de kampene, men vi har også flere muligheter, sier Hareide.

Steffen Iversen er naturligvis en aktuell kandidat, men han har vært syk den siste tida og trente ikke med resten av «tippeligalandslaget» på Uniteds forblåste treningsfelt i ettermiddag. Men hvis Steffen er i toppslag om tre uker, er han nok det klareste alternativet sammen med John Carew.

Ole Martin Årst er den spissen som har vært mest brukt, bortsett fra de tre, i de siste landskampene. Han er ikke med til England på grunn av nakkevondt, men bør være tilbake i slutten av måneden.

Besøker Nevland

FÅ LANDSKAMPER: Erik Nevland, her i aksjon mot Serbia i fjor høst, har bare spilt to A-landskamper. Nå kan det blir flere. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
FÅ LANDSKAMPER: Erik Nevland, her i aksjon mot Serbia i fjor høst, har bare spilt to A-landskamper. Nå kan det blir flere. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

Allerede nå varsler imidlertid Hareide at Erik Nevland har gode sjanser til å bli tatt ut til kvalikkampene. Nederland-proffen scorer jevnt og trutt i Æresdivisjonen, men har sjelden blitt tatt ut på landslaget. 29-åringen står bare bokført med to A-landskamper.

Han var derimot med på samlingen i Serbia i fjor høst, og fikk da drøye ti minutter på banen.

- Nevland er absolutt aktuell for troppen. Jeg skal til Nederland og se Erik på lørdag, og jeg ser ham ofte på DVD. Vi har også en mann som følger ham i Nederland, sier Hareide til Dagbladet.no.

- Han er en typisk målscorer, og det er viktig å ha noen av dem til en sånn kamp.

For Norge skal skape trykk mot Bosnia - men det er ikke sikkert det blir så mange sjanser av det, hvis bosnierne legger seg dypt og defensivt. Da er det viktig å sette de som kommer.

Håper på Solskjær

Men Hareide har fortsatt et håp om at Solskjær skal blir klar til kvalikkampene.

- Jeg visste om skaden til Ole Gunnar, men har ikke hørt noe nytt om hvordan det går med ham etter operasjonen på lørdag. Jeg skal snakke med ham i morgen, så få vi se, sier Hareide.

Derfor vil han ikke snakke så veldig mye om hvem han tenker seg på topp om kristiansunderen ikke kan være med.

- Vi har alltid mange spillere til vurdering, og så får vi se hvem som er tilgjengelige når det nærmer seg.

HAR BEGYNT Å TENKE PÅ SOLSKJÆR-ERSTATTERE: Åge Hareide vil sjekke Erik Nevland til helga, og at han er aktuell til kampene mot Bosnia og Tyrkia i slutten av mars.
SCORER MYE:</B> Erik Nevland er en sikker målscorer for Groningen i Nederland.