Nevland lånes ut til Viking

STAVANGER (NTB): Erik Nevland forlater Manchester United og spiller for Viking fram til sommeren. I påskehelgen ble Viking-ledelsen enig med United-manager Alex Ferguson om en utlånsavtale som gjelder fram til 1. juli, melder Rogalands Avis. Nevland debuterer trolig mot Rosenborg på Lerkendal 19. april.

- Jeg kommer hjem så fort alle formaliteter er ordnet. Jeg er giret på å gjøre en god jobb for Viking, sier Nevland til avisa.

For Vikings del gir avtalen tilgang til spissen i sju seriekamper i tiden 19. april til 16. mai. Påsken og en diger papirmølle gjør at han ikke blir klar til serieåpningen mot Vålerenga mandag.

Nevland har ikke vært i nærheten av Manchester Uniteds førstelag på en god stund, og det er bekymringsfullt for en spiller som satser på EM for U23-lag i mai.

- Men det er ikke poenget for meg. Jeg vil gjøre mitt beste for Viking. Jeg føler meg piggere enn på en stund, og jeg gleder meg, sier Nevland som nylig uttalte at han var trøtt og lengtet etter ferie.

- Jeg vil ikke kalle det krisehjelp, men vi har hele tiden jaktet på en spiss uten å finne den rette. Denne avtalen er positiv både for Erik og Viking, sier Viking-direktør Svein Kvia til Rogalands Avis.

- Vi må ut med noen kroner, men avtalen er overkommelig rent økonomisk, sier han uten å ville tallfeste kostnadene.

Etter det Rogalands Avis har fått vite, overtar Viking en del av Uniteds Nevland-utgifter mens han er i Stavanger. Viking betaler verken kjøps- eller leiesum til United.

Alex Ferguson ser utlånet som et ledd i utviklingen av Nevland.