Nevland reddet uavgjort da toppscoreren ble båret av

Klarte bare 2-2 mot Start da Ingelsten ble skadd.

JEVNT: Starts Mads Stokkelien og resten av sørlendingene ga Viking hard kamp i Stavanger.
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
JEVNT: Starts Mads Stokkelien og resten av sørlendingene ga Viking hard kamp i Stavanger. Foto: Alf Ove Hansen / ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Viking - Start 2-2.

Med syv tippeligamål denne sesongen topper Patrik Ingelsten den interne toppscorertabellen i Viking.

Derfor vil det trolig bekymre Åge Hareide at svensken måtte bæres av banen etter 20 minutter. Ingelsten forsøkte et skudd fra langt hold, fikk en vridning i kneet, og klarte ikke å fortsette. Spørsmålet er hvor alvorlig det er.

Uten Ingelsten kjempet Viking hardt for å sikre poeng på hjemmebane mot Start. Vestlendingene havnet også under i andre omgang, men en annen storscorer, Erik Nevland, fikset uavgjort da han stupte inn 2-2 et drøyt kvarter før slutt.

- Dette var en merkelig og innholdsrik kamp som ikke er lett å oppsummere. Spillerne mine hentet hjem et poeng på en dårlig dag, og det skal vi være fornøyd med, sier Start-trener Knut Tørum, ifølge NTB.

Hans Viking-kollega Åge Hareide marsjerte rett i garderoben og ville ikke uttale seg. Det gjorde imidlertid den hjemvendte helten Erik Nevland.

- Vi vant ikke fordi Start har en god keeper og fordi vi var både udyktige og uheldige. Uavgjort er ufortjent, men fortsetter vi det spillet vi viste i dag, kommer vi til å ta mange poeng framover, sier Nevland.

Selvmål
Bortelaget fikk den første store muligheten, men Viking tok mer og mer over utover i førsteomgangen.

Bare noen minutter var spilt da Mads Stokkelien fikk stå ganske alene inne i feltet, ta ned ballen og avslutte, men med litt for baktung kroppsføring klarte ikke spissen å presse ballen under tverrliggeren.

Viking fikk seg en knekk da Patrik Ingelsten ble båret av banen med det som så ut som en stygg knevridning etter et langskudd, men etter hvert satte de inn hjemmepresset, og fikk uttelling etter 33 minutter.

Clarence Goodson har vært en påle i Start-forsvaret denne sesongen, men da innlegget fra Vidar Nisja kom fra høyre var amerikaneren uheldig.

Goodson klarte ikke å stokke hverken beina eller overkroppen, og på klønete vis styrte han ballen ned i eget venstrehjørne.

Men Start slo tilbake før pause.

Petter Bruer Hanssen slo et fantastisk innlegg mot bakre stolpe, der kom Mads Stokkelien skliende, og denne gangen var det ikke noe galt med avslutningen.

KOMISK SELVMÅL: Starts Clarence Goodson brystet ballen forbi Kenneth Høie da Viking tok ledelsen på selvmål.
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
KOMISK SELVMÅL: Starts Clarence Goodson brystet ballen forbi Kenneth Høie da Viking tok ledelsen på selvmål. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Vis mer

1-1 ble dunket inn bak Rune Jarstein på volley.

Dommerbråk
Andre omgang åpnet med dramatikk og dommerfokus.

Erik Nevland kjempet med Goodson nede ved hjørneflagget, assistentdommer vinket for frispark fordel Start, dommeren vinket spillet videre.

Men i det Nevland fortsatte inn og serverte til 12-1, ombestemte dommer Ken Henry Johnsen seg, og blåste frisparket - til sterke reaksjoner fra hjemmelag- og publikum.

I stedet kunne Start fort tatt ledelsen like etter.

Ole Martin Årst har levert mål i årevis på toppnivå, men etter 51 minutter virket han nesten urutinert foran mål. En retur dalte ned i beina hans på fem meter, målvakten var borte, men nordlendingen traff nettveggen på feil side fra strålende scoringsposisjon.

Sterk Owello
Men om Årst slurvet der, gjorde lagkamerat Espen Børufsen opp for det tjue minutter før slutt.

Solomon Owello gjorde en stor jobb med å slite seg løs ute på høyrekanten, og la tilbake til Børufsen på seksten meter. Børufsen visste akkurat hvor han skulle sikte, og styrte inn 2-1 ned i venstre hjørne på direkten.

Kampen var imidlertid langt fra avgjort.

Erik Nevland er hentet hjem for å score mål, og etter 72 minutter scoret han sitt andre for sesongen. Tommy Høiland slo et perfekt innlegg fra høyre, Nevland stupte fram, og headet ballen ned i motsatt hjørne.

Flere mål ble det ikke, dermed forblir Start og Viking på samme poengsum, 32, litt over midten på tabellen.