Nevland reddet Viking da Sandnes Ulf sjokkerte storebror

Nykommeren imponerte i Tippeliga-debuten.

NEVLAND: Her sikrer innbytter Erik Nevland poeng seks minutter før slutt.
NEVLAND: Her sikrer innbytter Erik Nevland poeng seks minutter før slutt.Vis mer

Sandnes Ulf - Viking 2-2

SANDNES (Dagbladet): Sandnes Ulf og Viking delte poengene i serieåpningen på Sandnes stadion.

Kampen endte 2-2 etter en sein scoring av Erik Nevland som sikret Viking-poeng.

- Jeg er veldig fornøyd med min egen innsats. Det var deilig å score igjen, bare synd at vi ikke fikk 3 poeng i dag, sier Nevland til Dagbladet.

Spissen har vært preget av en skade i lengre tid, og kom inn som innbytter i dag.

SCORET: Sandnes Ulfs Vegard Aanestad feirer etter å ha scoret 2-1 i andre omgang.
Foto: Kent Skibstad / Scanpix
SCORET: Sandnes Ulfs Vegard Aanestad feirer etter å ha scoret 2-1 i andre omgang. Foto: Kent Skibstad / Scanpix Vis mer

Også Hareide var glad for at Nevland igjen kunne prestere for Viking, da presset har vært enormt på spissen som hadde en turbulent sesong i fjor.

- Ja, jeg er absolutt fornøyd. Vi spiller en vanskelig bortekamp og kommer tilbake to ganger, sier Viking-trener Åge Hareide.

Sandnes-Ulfs Asle Andersen mente hjemmelaget hadde fortjent seieren.

- Vi starter friskt i andre omgang, og tar ledelsen. Og det er med en liten bismak at vi bare får ett poeng. Vi gjør ingen stor spillemessig andre omgang, og vi møtte et godt Viking-lag, sier Andersen.

Det var ingen tvil om at det var lillebror og nyopprykkede Sandnes Ulf som lekte med naboene i Stavanger. Og det skulle ikke ta lange tiden før hjemmelaget sikret det første målet.

Tåkete bane Det var på en særdeles tåkete bane det historiske oppgjøret mellom naborivalene Sandnes Ulf og Viking fant sted.

Begge lagene har lenge vært spesielt tente fram mot denne kampen, og i de siste dagene har også supporterklubbene hauset hverandre opp.

Først ut var det Stavanger som fikk gjennomgå da Gaukereiret til Sandnes Ulf dekket Stavanger i lyseblå drakter, før Vikinghordene natt til i dag tok sin hevn, og malte Sandnes by i mørkeblått.

Vakkert mål Begge lagene gikk hardt ut fra start. Og selv om det var Viking som fikk den første sjansen ved nyinnkjøpet Henri Anier, hersket det ingen tvil om at det var lillebror Sandnes Ulf som hadde overtaket i begynnelsen av kampen.

Vel inne i det 12. spilleminutt fikk de også lønn for strevet, da Kamal Saaliti sendte en fin pasning til Thorsteinsson, som igjen spilte Gilles Ondo alene med keeper.

JUBEL: Sandnes Ulfs Vegard Aanestad (underst) feirer sammen med lagkameratene sine etter å ha scoret 2-1.
Foto: Kent Skibstad / Scanpix
JUBEL: Sandnes Ulfs Vegard Aanestad (underst) feirer sammen med lagkameratene sine etter å ha scoret 2-1. Foto: Kent Skibstad / Scanpix Vis mer

Spissen som kom fra Stabæk før fjorårets sesong, plasserte ballen selvsikkert nede i hjørnet for Viking-keeper Rune Almenningen Jarstein, til publikums store begeistring.

Viking utligner Nykomlingene ledet lenge, og det velfortent. Helt til kampen snur, da Henri Anier kom alene med keeper Bo Andersen. Anier fikk avsluttet via en Sandnes Ulf-forsvarer, og ballen fikk en fin bue over Sandnes Ulf-keeper Bo Andersen. På streken prøver forsvarer Aksel Berget Skjølsvik å klarere, men det ender med at han fikk pirket ballen inn i eget mål i stedet. Og det var 1-1 på Sandnes stadion.
 
Sandnes tar over I begynnelsen av andre omgang la tåken en demper på spillet, og ingen av laget fikk utrettet spesielt mye.

Presset kom fra begge kanter av banen, men det var Sandnes Ulf som var mest lystne på å gjøre noe med stillingen.

Inne i det 58. spilleminutt klarte høyrebacken Vegard Aanestad imedlertid å komme seg løs inne i Viking-feltet, og banket ballen pent inn fra et hold på seks meter. På forhånd av kampen var det svært få som hadde tro på at nyopprykkede Sandnes Ulf skulle gjøre det bra i tippeligaen, og i hvertfall ikke i åpningskampen mot naboene i Stavanger, men skeptikerne skulle vise seg å ta feil.

Jevn kamp Hjemmelaget gjør det vanskelig for Viking å få til noe spill, og det presses høyt mot Viking-målet. Det er likevel Viking som til slutt klarer å snur spillet - igjen, da Vikings Erik Nevland klarte å finne tilbake til finformen da han på corner klarte å rive seg løs i feltet og headet ballen kontant opp i nærmeste hjørne, i det fem minutter av original spillestid gjensto.

Selv om Sandnes Ulf nok imponerte skeptikerne, endte det 2-2 på Sandnes stadion.

TÅKE: Slik så det ut på Sandnes stadion.
Foto: Kent Skibstad / Scanpix
TÅKE: Slik så det ut på Sandnes stadion. Foto: Kent Skibstad / Scanpix Vis mer
MÅLSCORER: Sandnes Ulfs Gilles Mbang Ondo scoret lagets første mål. 
Foto: Kent Skibstad / Scanpix
MÅLSCORER: Sandnes Ulfs Gilles Mbang Ondo scoret lagets første mål. Foto: Kent Skibstad / Scanpix Vis mer