Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nevland våknet

Plutselig våknet Viking og Erik Nevland. Spissen var fullstendig ute av kampen før han sørget for tre mål og ett poeng for Viking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Ok, så scoret spissen bare to av dem selv. Men på Thomas Pereiras corner stengte han for Brann-keeper Ivar Rønningen, slik at ballen fikk dale ned i bakhjørnet i fred.

- Jeg var vel involvert på en måte. Han skulle plent ut i feltet, og jeg sperret ham inne, gliser Nevland i garderoben etter kampen.

Sønnen Jesper gratulerer pappa med full bleie etter Nevlands åttende og niende mål for sesongen. Først snappet han opp et dårlig tilbakespill, satte ballen elegant forbi keeper og i mål. Så sikret han uavgjort med å stikke gjennom forsvaret og ta returen på et hardt frispark. Typiske goalgetter-mål.

- Nevland har det i blodet. Han stikker bak, snapper og scorer, skryter Brann-trener Mons Ivar Mjelde.

Pepet ut

- Nevland er en typisk matchvinner som er veldig viktig å ha på banen. Jeg synes også at samspillet mellom ham og Schei Lindbæk blir bedre og bedre, sier Nevlands egen sjef, Kjell Inge Olsen.

- Det er liksom noe som løsner. Før jeg scoret mot Tromsø, hadde jeg fire stangskudd. I dag fikk jeg begge, sier han fornøyd. Med ni fulltreffere er «Nevi» i rute og vel så det. Men til pause ble hjemmelaget pepet av banen etter nok en elendig kampåpning.

Sjette uavgjort

3-3 mot Brann var Vikings sjette uavgjort for sesongen. I alle disse kampene har motstanderen fått det første målet. Gårsdagens oppgjør var nok et kapittel i den etter hvert så tjukke boka: «Vikings heroiske opphentinger». Men en masse uavgjortkamper gir ingen medalje, og nå ligger Viking på femteplass på tabellen.

- Nå er det fem poeng opp til Bodø/Glimt. Det er ikke bra. Stemningen er god innad, men vi leser jo det som står i avisene, og det er ikke like kjekt. Vi prøver og prøver å snu trenden, sier Nevland.

Alvorlig samtale

Altfor mange ganger har de mørkeblå gått ut på banen og gjort stikk motsatt av det de skulle gjøre. Også i går ble det en alvorlig samtale i pausen om å tro på seg selv.

- Dette har med tro å gjøre. At lysten til å vinne overstiger frykten for å tape. Nå har vi slitt en stund. Jeg håper opphentingen i dag viser at vi er på vei ut av det, sier Kjell Inge Olsen.

MÅÅÅL: Viking kom skjevt ut mot Brann, men reddet ett poeng da Erik Nevland startet sitt show. Goalgetteren scoret to, og var også delaktig i det tredje.