Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rekdal-familien i flytsonen

Nevøen herjer i EM. Sønnen irriterte Solskjær og vil ryste RBK i kveld

I U17-EM står Thomas Rekdal fram som et talent av den sjeldne sorten. I kveld vil Niklas Rekdal forsøke å stjele overskriftene når RBK står på motsatt banehalvdel. Kjetil Rekdal tviler.

VIL STOPPE ROSENBORG. Kjetil Rekdal har gjort det mange ganger før. I kveld er det sønnen Niklas Rekdal, som nå er 23 år, som skal forsøke å ødelegge for Rosenborg. Foto: NTB/Morten Holm
VIL STOPPE ROSENBORG. Kjetil Rekdal har gjort det mange ganger før. I kveld er det sønnen Niklas Rekdal, som nå er 23 år, som skal forsøke å ødelegge for Rosenborg. Foto: NTB/Morten Holm Vis mer

(Dagbladet): Kjetil Rekdal, tidenes viktigste landslagsspiller i manges øyne, har gjort Rekdal-navnet stort. Også hans lillebror Sindre Rekdal skapte en god fotballkarriere.

Nå er sønnene i gang med å føre arven videre. Sindres sønn og Kjetils nevø Thomas Rekdal (17) er et av Norges største fotballtalenter og har dokumentert det gjennom strålende prestasjoner i U17-EM, seinest som både kaptein, dirigent og tomålscorer mot Sverige mandag.

I dag skal Kjetils sønn Niklas Rekdal (23) i aksjon mot selveste Rosenborg i 3. runde i cupen. Brattvågs publikumsyndling gjorde en god kamp da 2. divisjonslaget slo ut selveste Molde i 2. runde.

- I utgangspunktet er Niklas og Brattvåg sjanseløse mot Rosenborg, men cup er cup. Brattvåg har tatt skalpen på både Molde og AaFK tidligere og skulle vært sjanseløse der også over 90 minutter, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Brattvåg er nok bedre enn mange tror. Det er et fotballag og ikke en gjeng med flodhester. Brattvåg er gode med ballen og har et bra etablert angrepsspill. De kan skape problemer mot Rosenborg, men må ha marginene med seg. I utgangspunktet er sjansen deres maksimalt 10 prosent, men den kan øke gjennom kampen.

STORTALENT: Thomas Rekdal er kaptein og nøkkelspiller på Norges U17-landslag som imponerer i EM. Foto: NTB Scanpix
STORTALENT: Thomas Rekdal er kaptein og nøkkelspiller på Norges U17-landslag som imponerer i EM. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Største kampen i historien

Niklas Rekdal og resten av Brattvåg gleder seg stort til duellen mot RBKs stjernegalleri.

- Det er vel den største kampen i bygda i historien. Hvis vi slår Rosenborg i tillegg til Molde er det som å vinne cupfinalen for oss, sier Niklas Rekdal til Dagbladet.

- Jeg trodde faktisk at vi skulle slå Molde i forrige runde. Min lagkompis Ola Husby og jeg snakket om det allerede i fjor da han lurte på om han skulle signere ny kontakt med Brattvåg. Da sa jeg at han må det, fordi vi skal slå Molde neste sesong. Da lovte jeg å skinne meg slik som han om det gikk. Og det gjorde det jo, sier 23-åringen.

- Hvilke tilbakemeldinger har du fått på din nye sveis?

- Jeg fikk noen kommentarer fra pappa blant annet. Han synes ikke min nye sveis er noe fin.

Fikk stikk fra Solskjær

I oppgjøret mot romsdalingene kom Molde-trener Ole Gunnar Solskjær bort til Niklas Rekdal i pausen og sendte ham et stikk før 2. omgang.

- Ole Gunnar sa til meg i pausen: «Du er ikke så glad i å løpe hjemover, Niklas?» Da svarte jeg: «Det er riktig det. Jeg er mer glad i å løpe framover.», forteller Brattvåg-esset, som kjenner Solskjær gjennom sin far.

FOTSPOR: Kjetil Rekdal har lagt lista ekstremt høyt for sine fotballglade familiemedlemmer, men både sønnen og nevøen forsøker å gå i hans fotspor. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FOTSPOR: Kjetil Rekdal har lagt lista ekstremt høyt for sine fotballglade familiemedlemmer, men både sønnen og nevøen forsøker å gå i hans fotspor. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Solskjær valgte å sette inn lynraske Fredrik Brustad i pausen for å forsøke å utnytte rommet bak Rekdal på vingbacken. Brattvåg-esset responderte imidlertid med å stenge sin side fullstendig.

Det psykologiske spillet gikk i Molde-trenerens disfavør. Det bidro til at 2. divisjonsklubben slo Molde ut av cupen på sensasjonelt vis, til Solskjærs frustrasjon.

- Jeg hadde en bedre 2. omgang enn 1. omgang. Jeg er akkurat tilbake fra skade, så det koster å legge ned meterne som kreves i den vingbackrollen jeg har fått, sier 23-åringen.

Over 2000 tilskuere er ventet når Rosenborg gjester Brattvåg i dag. Niklas Rekdal er optimist.

- Det er ikke så stor forskjell på 2. divisjon, OBOS-ligaen og Eliteserien. Det er slutt på tiden hvor et eliteserielag kan komme med andrelaget sitt og forvente å vinne. Hvis RBK kommer med et B-preget lag, vil de få det tungt. Jeg håper de ikke gjør det for deres del, sier han.

- Hvordan vil dere angripe kampen?

- Vi må bare druse på. Det kan bli lenge til neste gang vi får møte Rosenborg, så vi må benytte sjansen maksimalt.

Vil opp i Eliteserien

Niklas Rekdal drømmer om å ta steget opp til Eliteserien, men pappa Kjetil Rekdal tror det blir tøft å oppnå.

- Niklas er 23 år, så det er ikke så fryktelig stor sannsynlighet for at han blir eliteseriespiller. Men vi ser jo eventyret til Ranheim og en del spillere som tar steget godt opp i årene. Man skal aldri si aldri, men Niklas må bli en bedre spiller om han skal klare det. Det vet han, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Niklas er en god ballspiller, som er fotballklok og pasningssikker. Han er ingen duellspiller, men fotballhodet er på plass. Der har vi vel den største likheten som spillertyper. Den største forskjellen er vel duellkraften.

Kjetil Rekdals sønn mener imidlertid selv at han har mange av ferdighetene som kreves på det øverste nivået.

- Vi er flere på laget som har spilt på høyere nivå og mange som kan spille på et høyere nivå. Målet er OBOS-ligaen på sikt, men vi må ta steg for steg og stabilisere oss i 2. divisjon først, sier Niklas Rekdal.

Brattvåg har blant annet flere spillere som har markert seg i Eliteserien, som for eksempel den tidligere AaFK-trioen Hugues Wembangomo, Thomas Martinussen og Torbjørn Grytten. Emil Dahle med fortid i klubber som HamKam, Stabæk, Start og Bryne er en annen spiller med mye rutine fra høyere nivå.

Supertalentet Thomas

Niklas' seks år yngre nevø Thomas Rekdal har fått en nøkkelrolle både for Fredrikstad i 2. divisjon og som kaptein på U17-landslaget.

- Thomas er en meget klok spiller, som er en dirigent og sjef på midten. Han er ingen maratonløper, men god med ballen og fotballsmart. Klokskapen er den største likheten melloms oss. Samtidig var jo jeg i utgangspunktet spiss, før jeg spilte både libero og offensiv midtbane, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Thomas er et stort talent med et veldig godt utgangspunkt. Det er umulig å spå hvor god han kan bli, for mye kan skje i årene som kommer. Men Thomas har i hvert fall muligheten til å utvikle seg mye, og da kan sluttproduktet bli meget bra.

- Hvor stor innflytelse har du hatt på ham?

- Thomas er 100 prosent et resultat av det Sindre har gjort og miljøet rundt ham. Jeg har naturlig nok hatt mer innflytelse på Niklas, men jeg kan ikke fortelle alt han skal gjøre. Han må finne ut mye selv, så kan jeg gi vink om hva som er bra og dårlig på veien, sier Kjetil Rekdal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media