Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidenes NFL-finale

New England med historisk comeback

28 - 3 er blitt til 28 - 28. Patriots leverer Super Bowl-historiens største comeback og blir NFL-mestre.

(Dagbladet): Fakta 1: Ingen lag har noen gang kommet tilbake i Super Bowl etter å ha ligget under med mer enn ti poeng.

Fakta 2: Tom Brady (39) har aldri hentet inn en ledelse på mer enn 24 poeng i hele sin karriere.

Fakta 3: Det har aldri blitt overtid i Super Bowl.

Under nattens Super Bowl skrinlegges alle tre rekordene. New England Patriots spiser opp Atlanta Falcons 25-poengs ledelse, og gjør 28 - 3 til 28 - 28. Det betyr overtid.

Og historien må skrives om når Patriots og Brady til slutt vinner tittelen med 36 mot Falcons' 28 poeng.

- Helt sinnsykt

Patriots og Brady leverer altså smått utrolige 25 poeng i kampens 13 siste minutter.

- Det er helt sinnsykt. Det skriver så mange rekorder at det er vanskelig å holde oversikt, sier Viasat 4-kommentator Daniel Høglund fra Super Bowl-studio.

New England-laget fikk begynne med ballen i ekstratiden og ga den aldri fra seg. Reglene ved overtid sier at det er første lag til å score en touchdown, og Patriots gjorde nettopp det innen få minutter av spilleforlengelsen.

- Det er en historisk natt. Vi har vært vitne til et av de største comebackene gjennom historien uansett idrett, fortsetter Høglund når kampen er over.

Panelet i Viasat 4 sitt studio kaller årets finale for «tidenes Super Bowl» og gir, ikke uventet, Tom Brady en stor del av æren for Patriots' utrolige opphenting.

- Vi løftet hverandre da vi var nede. Falcons har et stort lag, men vi fikk til litt flere spill enn dem. Jeg er så stolt av å være en del av dette laget, sa Brady etter tittelen var sikret.

Første og andre periode

Brady var selv direkte skyld i Falcons tredje touchdown da hans pansning ble snappet opp av Falcons' Robert Alfrod og løpt helt inn til touchdown.

NUMMER FEM: Tom Brady er første quarterback som vinner fem Super Bowl-titler. Foto: Anthony Behar
NUMMER FEM: Tom Brady er første quarterback som vinner fem Super Bowl-titler. Foto: Anthony Behar Vis mer

Devonta Freeman ga Atalanta Falcons kampens første touchdown, før Falcons' Ryan doblet ledelsen kort tid etter.

Eksperterne hadde på forhånd poengtert at dersom underdog Falcons skulle ta sin første Super Bowl-triumf mot storlaget Patriots, så måtte sørstatslaget legge konstant press på 39-år gamle Tom Brady. Det har Falcons gjort på en meget god måte, og Brady lykkes ikke med å styre spillet i starten av kampen.

Tredje periode

Et ungt og hurtig Falcons-lag fortsetter å dominere i andre omgang. Etter syv minutters spill etter pausen er stillinga 28 - 3 til Falcons, som altså har levert enda en touchdown mot et lamslått Patriots-lag.

Fjerde periode

Patriots leverer sin først touchdown i tredje perioden og stillinga er 28 - 9 når fjerde, og siste, periode starter. Tom Brady må levere i kampens siste kvarter, men de fleste virker enige: Dette slaget er tapt. Få minutter senere skal Brady får verden til å måpe av beundring.

I mellomtiden har blant annet Patriots-fan Mark Wahlberg forlatt stadion.

Stillinga blir 28 - 20 med fem minutter igjen på klokka. Dersom Patriots klarer å få tak i ballen fra Falcons nå, kan de gjennomføre det største comebacket i Super Bowl-historien.

Brady fortsetter dominansen i fjerde periode og fullbyrder comebacket sammen med en strålende James White. Helt utrolig!

Stillinga er 28 - 28 når tiden renner ut. Det blir overtid!

Overtid

For første gang i en Super Bowl blir det overtid. Patriots vinner myntkastet og får begynne med ballen. Reglene er nå som følger: Første lag til å gjøre en touchdown vinner. Fordel Patriots.

Østkystlaget er i siget og fansen jubler stort på tribunen når New England-laget vinner myntkastet. Falcons forsvar har stått lenge på banen og virker slitne. Overtiden skal bli tøff for det unge laget som er i sin første Super Bowl.

Brady leverer det ene kremmerhuset etter det andre i overtida. Plutselig står Patriots på Falcons 2. yardlinje og på forsøk to finner Brady løpeback James White. Han sniker seg såvidt over linja. Kampen er over!

Tidenes første Superbowl-forlengning ble spill mot ett mål. Brady førte laget sitt ubønnhørlig over banen inntil James White løp inn vinnerpoengene fra 2 yards.

- Jeg måtte bare komme meg inn, sa White, som scoret to touchdown og i tillegg løp inn to uvurderlige ekstrapoeng i Patriots' opphenting.

Tom Brady er historisk og vinner fem Super Bowl-trofeer. New England Patriots er historiske som leverer det største comebacket i en Super Bowl noensinne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media