Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

New England Patriots klare for Superbowl

Snublet til 21-12-seier.

Tom Brady hadde uhørt nok en dårlig dag på jobben, men New England Patriots snublet til Superbowl med 21-12 over San Diego Chargers.

I finalen venter overraskelseslaget New York Giants som slo Green Bay Packers 23-20 etter forlengning.

Bradys pasningsarm har drevet motstanderne til fortvilelse hele sesongen. Søndag ga den Chargers håp da både upresise og uoverveide forsøk flagret gjennom lufta. Tre av dem ble fanget av gjestespillere.

Favorittmottaker Randy Moss fikk bare én pasning søndag, og det var løperbacken Laurence Maroney som måtte ta ansvar. Han løp med ballen 122 yards, flere av løpene svært viktige for at Patriots tok sin 18. seier på rad.

- Det var spillerne som gjorde det. De har spilt fantastisk hele året, og de gjorde det igjen i dag, sa hovedtrener Bill Belichick etter å ha mottatt trofeet som AFC-mester.

- Denne klubben har mange spesielle spillere som har tatt ansvar når det er bruk for dem, supplerte Brady.
Hemmet
De fleste ventet lett Patriots-spill mot et Chargers-lag som overraskende slo ut tittelforsvarer Indianapolis Colts i kvartfinalen, og som i tillegg fikk sine to beste angrepsspillere skadd.

Quarterback Philip Rivers spilte, men var hemmet av et avrevet leddbånd i kneet. Løperbacken LaDainian Tomlinson startet kampen, men kneskaden hans gjorde ham til tilskuer etter at han hadde løpt med ballen to ganger for 5 yards til sammen.

Chargers mistet også blokkeringsspilleren Antonio Gates tidlig i kampen, men ga Patriots kamp til døren. Etter tre perioder sto det 14-12 til hjemmelaget.

Patriots-forsvaret gjorde en god jobb, og Brady - udiskutabelt årets spiller i NFL - var selvsagt heller ikke helt borte. Han traff med 22 av 33 pasningsforsøk og hadde to touchdownpasninger. Den siste til Wes Welker tidlig i siste periode roet hjemmenervene.


Vinner alt?
Patriots prøver å kopiere Miami Dolphins som i 1972-sesongen ble første og hittil eneste lag som avsluttet en ubeseiret sesong med Superbowl-seier. Den gang omfattet sesongen bare 17 kamper inkludert sluttspill, Patriots har alt vunnet 18 ganger.
DÅRLIG DAG: Pasningene til quarterback Tom Brady satt ikke som de pleier, men New England Patriots sikret likevel plassen i Superbowl i natt. Foto: AFP/Scanpix
DÅRLIG DAG: Pasningene til quarterback Tom Brady satt ikke som de pleier, men New England Patriots sikret likevel plassen i Superbowl i natt. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

- Vi har sjansen nå, sjansen til å bli en del av evigheten, sa forsvarskjempen Junior Seau etter seieren mot gamleklubben Chargers.

New York Giants vil gjøre det de kan for å ødelegge Patriots mulighet til å bli historiske. Giants slo til med en sensasjonell seier over favorittene Green Bay Packers i kulda i Wisconsin søndag.

Lawrence Tynes avgjorde kampen med et «field goal» fra 47 yards i forlengningen. Matchvinneren løp av banen rett etter at han hadde sørget for 23-20-seier.

- Jeg ville bare vekk fra kulda. Jeg tror jeg var inne før ballen gikk mellom stengene.

Super Bowl spilles i Glendale, Arizona 3. februar.

(NTB)

image: New England Patriots klare for Superbowl
GLEDE: Trener Bill Belichick (t.v.), Tom Brady og løperback Laurence Maroney feirer etter seieren i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media