BILDEMANIPULERING: Fotballmanager og tidligere spiller, Frank Lampard, på en avslappende joggetur i idylliske omgivelser. Foto: Andrew Cuomo/Twitter
BILDEMANIPULERING: Fotballmanager og tidligere spiller, Frank Lampard, på en avslappende joggetur i idylliske omgivelser. Foto: Andrew Cuomo/TwitterVis mer

Frank Lampard i bildeblemme

New York latterliggjøres: Lampard, hva gjør du her?

Frank Lampard er på ingen måte i New York. Likevel dukket han opp i en ny parkreklame.

Frank Lampard har gått fra å være fotballmanager for Derby til modell i en ny reklame for Shirley Chisholm State Park - et framtidig parkområde i New York.

Bildene viser hvordan parken skal se ut når den er ferdigbygd, og på et bilde dukker plutselig en joggende Lampard opp.

En joggende mann er nok ment å vise mulighetene for rekreasjon parken vil by på, men bruken av en av fotballens største profiler har fått mange til å sperre opp øynene.

- Hvem puttet han der?

Lampard har nemlig ikke stilt frivillig opp som fotomodell for parken, men er photoshoppet inn i reklamebildene. Kampanjen latterliggjøres nå på internett for bruken av ekte mennesker på bildene, og det tok ikke lang tid før mange la merke til den tidligere fotballspilleren.

Lampard er for øvrig langt unna New York for øyeblikket. Han tok over Derby County før denne sesongen - hans første managerjobb etter å ha lagt fotballskoene på hylla. I mellomtida har han blant annet jobbet som ekspert på britisk TV.

Bildet ble først delt av guvernør i New York, Andrew Cuomo. Flere mener at staten burde brukt pengene på en dyktigere fotoredigerer, mens en Twitter-bruker beskriver den ansvarlige som hans nye helt.

Lampard spilte i New York fra 2015 til 2016, og en twitrer at spilleren løper mer på bildet enn han noen gang gjorde for klubben.

Flere britiske medier har plukket opp saken, og blant annet BBC, The Sun og Daily Mail omtaler bildeblemmen.

- Frank Lampard brukt i bisarr reklame, skriver sistnevnte.

Fra spiller til manager

Lampard er ikledd en New York City-drakt på bildet, som opprinnelig ble tatt da han var på joggetur i byen. Engelskmannen spilte bare 29 kamper for klubben, men noterte seg samtidig for 15 mål.

40-åringen har alltid vært kjent for sin målteft, og det er ikke uten grunn at han er tidenes toppscorer i Chelsea FC. Fra sin midtbaneposisjon kom Lampard stadig vekk på truende løp inn i boksen, og endte til slutt opp med 211 mål for «The Blues».

Lampard hadde også en stor karriere på landslaget, hvor han stoppet på 106 landskamper. Han var del av en gylden engelsk generasjon, som til tross for tonnevis med talent aldri klarte å vinne noe.

Derby har startet sesongen på varierende vis, og står med fire seire og to tap etter seks kamper. Laget ligger for øyeblikket på 4.-plass i Championship, men Lampard har satt høyere mål for de hvitkledde.

- Opprykk er målet, men det er det for alle klubbene i ligaen. Vi kommer til å ta det steg for steg, men vi ønsker å ende så høyt som mulig og rykke opp. Dette er en Premier League-klubb, uttalte han før sesongen.