New York Rangers klar for semifinale i NHL-sluttspillet

Kom tilbake mot Penguins.

New York Rangers slo Pittsburgh Penguins 2-1 i NHL-sluttspillet i natt. Dermed er Mats Zuccarello Aasen og hans lagkamerater klar for semifinalen.

Rangers måtte vinne denne sjuende og avgjørende kampen i sluttspillet for å gå videre til semifinalen. Etter at Pittsburgh Penguins ledet 3-1 i kamper, har Rangers kommet sterkt tilbake og vunnet tre kamper på rad.

- Alle hadde tro på seier, selv om vi lå under 1-3, sier Zuccarello til Nettavisen.

Mats Zuccarello Aasen kom ikke på scoringslisten i det jevne oppgjøret, men fikk bra med spilletid selv om han noterte seg for et minuspoeng i pluss/minus-statistikken.

- Krigerkamp - Dette var en ordentlig krigerkamp. Alle gutta ofret seg og blokkerte skudd og spilte bra defensivt. Og så var «Lunkan» sjef bak der også. Dette var moro, sier Zuccarello til Nettavisen.

«Lunkan» er den svenske stjernekeeperen Henrik Lundqvist som har vunnet fem strake kamper når han har vært involvert i sjuende og avgjørende kamp i NHL-sluttspillet. Det er NHL-rekord.

Kan bli den første I kampen natt til onsdag norsk tid gikk New York Rangers opp i 1-0 etter 5.25 ut i første periode, da Brian Boyle åpnet scoringskontoen.

I andre periode utlignet først Penguins ved finnen Jussi Jokinen etter 4.15, før Brad Richards sørget for det avgjørende målet 7.56 ut i perioden. Tredje periode ble målløs.

Hvis New York Rangers klarer å ta seg helt fram til finalen vil Mats Zuccarello Aasen bli den første nordmannen som spiller en finale i NHL-sluttspillet.

Rangers vil møte vinneren av oppgjøret mellom Boston Bruins og Montreal Canadiens i semifinalen.

Slo tilbake NY Rangers er klar for conferencefinale for andre gang på tre sesonger. De tapte mot New Jersey Devils i 2011/12.

FANTASTISK COMEBACK: Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers lå under med 1-3 i kamper mot Pittsburgh Penguins, men kom tilbake og vant 4-3 etter en fantastisk snuoperasjon. Dermed er de klare for semifinalen i Stanley Cup. Foto: Jamie Sabau / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
FANTASTISK COMEBACK: Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers lå under med 1-3 i kamper mot Pittsburgh Penguins, men kom tilbake og vant 4-3 etter en fantastisk snuoperasjon. Dermed er de klare for semifinalen i Stanley Cup. Foto: Jamie Sabau / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- For en herlig følelse. Vi kjempet så hardt sammen som lag i de tre siste kampene. Det var tungt da vi tapte kamp fire. Når du står foran en slik utfordring handler alt om hvordan du takler den. Og vi gjorde det på den rette måten. Vi sto samlet og spilte lurt, sa Lundqvist til Reuters.

Chicago Blackhawks er også videre til semifinale i det nordamerikanske ishockeysluttspillet etter 2-1-seieren borte mot Minnesota Wild natt til onsdag.

Chicago gikk videre med 4-2 i kamper etter at Patrick Kane avgjorde den sjette kampen i spilleforlengelsen.

I semifinalen i vest møter Blackhawks vinneren av Los Angeles Kings og Anaheim Ducks, hvor det står 2-3 etter fem kamper i best av sju-serien.

(NTB)