IKKE I NEW YORK: New York ønsker ikke å søke om sommer-OL i 2024. Dette bildet er av Usain Bolt fra 2008-OL. Foto: AP Photo/Anja Niedringhaus, File
IKKE I NEW YORK: New York ønsker ikke å søke om sommer-OL i 2024. Dette bildet er av Usain Bolt fra 2008-OL. Foto: AP Photo/Anja Niedringhaus, FileVis mer

New York vil ikke søke om sommer-OL i 2024

Ordfører utelukker.

Ordfører Bill de Blasio utelukker at New York by vil søke om å få arrangere sommer-OL i 2024.

New York nådde ikke opp i 2012 da London arrangerte sommerlekene. De Blasio var først positiv da forslaget om 2024 kom på bordet, men sier nå at det ikke lengre er aktuelt.

Ifølge varaordfører for bolig- og næringsutvikling, Alicia Glen, mener de Blasio og de andre toppene i New York at «det ikke gir mening» å gå for et storslått sommer-OL om ti år.

Avskrekkende Flere byer ser på et OL som et arrangement som kan lokke turister og gi verdifull omtale.

- Veldig få mennesker vil hevde at New York ikke allerede er på kartet eller en stor global by, sier Glen til Wall Street Journal.

54 millioner reisende var innom byen i fjor. Et OL kan faktisk ha negativ effekt, skal en tro Glen.

- Vår følelse er at du faktisk kan avskrekke turisme til en viss grad ved å arrangere olympiske leker, sier Glen.

Videre sier hun at ordføreren heller «ønsker å gjøre utbyggingsbeslutninger gjennom en sunn økonomi og offentlig målrettet politikk, fremfor å gå i en bestemt retning på grunn av behovene til et 17 dager langt arrangement».

Heller på TV OL-motstand er i det også i den upartiske kommunale organisasjon Citizens Budget Commission.

- Vi har mye behov for bedre infrastruktur for innbyggerne og arbeidsgiverne. Det er enorme kapitalbehov og utfordringer når det gjelder kollektivtransporten. Og det er noe som bør prioriteres fremfor å bygge en OL-landsby, sier leder Carol Kellermann.

Glen omtaler et OL i byen som «utrolig romantisk og tiltalende», men:

- Jeg tror at når du faktisk spør den gjennomsnittlige newyorkeren på gata hvorvidt byen skal fokusere sine planer på infrastruktur, politiarbeid og transport i tre uker en sommer om ti år, kontra alle utfordringer og muligheter vi har foran oss akkurat nå, er jeg sikker på at det store flertallet av byens borgere vil si «jeg ser det heller på storskjerm hjemme».

(NTB)