Beachhåndball

New Zealand-kaptein ut mot bikiniregel

Har kastet seg inn i debatten rundt den omdiskuterte bikiniregelen.

FÅR STØTTE: De norske beachhåndballjentene får støtte fra New Zealands kaptein, Erin Roxburgh-Makea. Her på første rekke helt til høyre. Foto: New Zealand Handball Federation
FÅR STØTTE: De norske beachhåndballjentene får støtte fra New Zealands kaptein, Erin Roxburgh-Makea. Her på første rekke helt til høyre. Foto: New Zealand Handball Federation Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De siste ukene har de norske beachhåndballjentene fått internasjonal oppmerksomhet for sin høylytte misnøye med sportens klesregler.

«Kvinner skal bruke bikini. Toppen skal være en tettsittende sports-BH med dype utskjæringer ved armene. Trusene må ikke være mer enn ti centimeter på sidene», lyder den omstridte regelen.

- Vi er tvunget til å spille med truse, sa den norske beachhåndball-profilen Katinka Haltvik til Dagbladet tidligere denne måneden.

- Alltid bekymret

Nå har den newzealandske kapteinen, Erin Roxburgh-Makea, kastet seg inn i debatten. Hun sier til avisa Stuff at den eneste gangen hun føler seg komfortabel i bikinien, er når hun står helt stille.

- Kvinnene gjør slike atletiske, virkelig eksplosive bevegelser, og du er alltid bekymret for hvor ting glir … og når du har mensen er det en av de mest skremmende gangene jeg har på meg en bikiniunderdel, sier hun til Stuff.

Roxburgh-Makea har vært kaptein for New Zealands beachhåndballag i seks år, og er medlem av seniorledelsesgruppen for New Zealands innendørs-håndballag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer