New Zealand med sjokktap mot lilleputtnasjon

- Dette er et av de verste øyeblikkene jeg har hatt med laget, sier treneren.

ET VONDT ØYEBLIKK: New Zealand-trener Ricki Herbert (t.v) var en meget skuffet mann etter tapet for Ny-Caledonia. Her fra en kamp mot El Salvador. Foto: Bob Levey/Getty Images/AFP/NTB scanpix
ET VONDT ØYEBLIKK: New Zealand-trener Ricki Herbert (t.v) var en meget skuffet mann etter tapet for Ny-Caledonia. Her fra en kamp mot El Salvador. Foto: Bob Levey/Getty Images/AFP/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

New Zealand, som for to år siden reiste ubeseiret hjem fra VM-sluttspillet i fotball, gikk fredag på et sjokktap i Oseania-mesterskapet.

Ny-Caledonia, som er nummer 155 på FIFA-rankingen, vant 2-0 i semifinalen og tok seg til finale mot Tahiti. New Zealand må søndag nøye seg med bronsekamp mot vertslandet Salomonøyene.

Etter Australias «overgang» til Asia har New Zealand vært eneste landslag med brukbar standard i Oseania, og laget viste muskler med tre uavgjorte i gruppespillet i forrige VM-sluttspill.

I 34 varmegrader kom laget brutalt ned på jorda fredag. Bertrand Kai og Georges Gope-Fenepej scoret hvert sitt mål i annen omgang.

- Jeg er enormt skuffet. Jeg har ledet laget i 52 kamper, og dette er et av de verste øyeblikkene, sa landslagssjef Ricki Herbert.

Oseania-mesterskapet inngår også i VM-kvalifiseringen, men heldigvis for New Zealand betyr ikke tapet at også sluttspilldrømmen er knust. Alle de fire semifinalistene gikk videre til de avgjørende kvalifiseringskampene i høst.

Derimot vil vinneren av søndagens finale mellom Ny-Caledonia og Tahiti få plass i neste års kontinentcup i Brasil. Det er i realiteten prøve-VM, der de andre kontinentale mesterlagene står imot.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer