Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

New Zealand med sjokktap mot lilleputtnasjon

- Dette er et av de verste øyeblikkene jeg har hatt med laget, sier treneren.

ET VONDT ØYEBLIKK: New Zealand-trener Ricki Herbert (t.v) var en meget skuffet mann etter tapet for Ny-Caledonia. Her fra en kamp mot El Salvador. Foto: Bob Levey/Getty Images/AFP/NTB scanpix
ET VONDT ØYEBLIKK: New Zealand-trener Ricki Herbert (t.v) var en meget skuffet mann etter tapet for Ny-Caledonia. Her fra en kamp mot El Salvador. Foto: Bob Levey/Getty Images/AFP/NTB scanpix Vis mer

New Zealand, som for to år siden reiste ubeseiret hjem fra VM-sluttspillet i fotball, gikk fredag på et sjokktap i Oseania-mesterskapet.

Ny-Caledonia, som er nummer 155 på FIFA-rankingen, vant 2-0 i semifinalen og tok seg til finale mot Tahiti. New Zealand må søndag nøye seg med bronsekamp mot vertslandet Salomonøyene.

Etter Australias «overgang» til Asia har New Zealand vært eneste landslag med brukbar standard i Oseania, og laget viste muskler med tre uavgjorte i gruppespillet i forrige VM-sluttspill.

I 34 varmegrader kom laget brutalt ned på jorda fredag. Bertrand Kai og Georges Gope-Fenepej scoret hvert sitt mål i annen omgang.

- Jeg er enormt skuffet. Jeg har ledet laget i 52 kamper, og dette er et av de verste øyeblikkene, sa landslagssjef Ricki Herbert.

Oseania-mesterskapet inngår også i VM-kvalifiseringen, men heldigvis for New Zealand betyr ikke tapet at også sluttspilldrømmen er knust. Alle de fire semifinalistene gikk videre til de avgjørende kvalifiseringskampene i høst.

Derimot vil vinneren av søndagens finale mellom Ny-Caledonia og Tahiti få plass i neste års kontinentcup i Brasil. Det er i realiteten prøve-VM, der de andre kontinentale mesterlagene står imot.

Aldri før har noe annet lag enn Australia og New Zealand vunnet Oseania-mesterskapet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling