Newcastle bekrefter dobbelt beinbrudd for Ben Arfa

Opereres i morgen - ute på ubestemt tid.

UTE PÅ UBESTEMT TID: Newcastles leiesoldat Hatem Ben Arfa har trolig spilt sin siste kamp for «The Magpies» etter at denne taklingen fra Nigel De Jong påførte ham brudd i både tibia og fibula.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
UTE PÅ UBESTEMT TID: Newcastles leiesoldat Hatem Ben Arfa har trolig spilt sin siste kamp for «The Magpies» etter at denne taklingen fra Nigel De Jong påførte ham brudd i både tibia og fibula.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel RoddisVis mer

||| (Dagbladet): Manchester City - Newcastle 2-1.

I Hatem Ben Arfa virket Newcastle å ha funnet en spiller som kunne tilføre laget sårt tiltrengt kreativitet og artisteri i gjensynet med Premier League.

Etter et brutalt møte til Manchester Citys Nigel De Jong, er det imidlertid høyst tvilsomt om franskmannen blir å se i aksjon for «The Magpies» igjen før utlånsavtalen med Marseille går ut etter inneværende sesong.

Taklingen bare tre minutter ut i kampen, som ikke endte i så mye som et frispark engang, påførte 23-åringen brudd i både tibia (skinnebenet) og fibula (leggbenet) i venstrebeinet, bekrefter Newcastle på egen hjemmeside søndag kveld.

Ben Arfa vil bli operert i morgen, og det er ennå for tidlig å si noe om hvor lenge han er ute av spill, men det er en lignende skade som har holdt Arsenal-talentet Aaron Ramsey ute av spill siden slutten av februar.

- Alle med tilknytning til klubben sender Hatem sine beste ønsker for en rask rekonvalesens, skriver Newcastle i en pressemelding.

Ben Arfa er ikke hardttaklende De Jongs eneste offer i 2010. I en treningskamp mellom USA og Nederland i mars, påførte han Stuart Holden brudd i høyre fibula etter en voldsom stempling.

Bedre gikk det forsåvidt med Spanias Xabi Alonso, men det var ikke De Jongs fortjeneste etter det famøse karatesparket i brysthøyde i VM-finalen.