Newcastle-direktører gikk av

LONDON (NTB-Reuters): Newcastles styreformann Freddy Sheperd og hans nestkommanderende Douglas Hall sa i dag opp jobbene sine. De to var hardt presset etter beskyldninger om fyll, sexreiser og skittkasting om andre klubbledere og spillere.

De sier i en uttalelse til den engelske tv-kanalen BBC at avgjørelsen om å gå av ble tatt etter nøye overveielser. I realiteten hadde de intet valg, de ble presset til å gå av.

Søndag ba de om unnskyldning for sine uttalelser overfor fansen og resten av klubbledelsen. Men verken den britiske sportsministeren Tony Banks eller den trofaste fansen mente at en unnskyldning var nok. Kravet om en snarlig avgang fikk stadig bredere støtte i løpet av gårsdagen.

- Vi har invitert Sir John Hall til igjen å ta over som styreformann resten av sesongen, og han har sagt ja, kommenterte Sir Terence Harrison som også sitter i klubbens styre.

- Vi håper at denne forandringen fører til at vi kan legge bråket bak oss, fortsatte Harrison.

Sir John Hall (65) bragte Newcastle tilbake i toppen av engelsk fotball på midten av 90-tallet, men nå ser sønnen Douglas og Freddy Sheperd ut til å ha satt det meste over styr. Klubben sliter for å unngå nedrykk til 1. divisjon og spillerne krangler både internt og offentlig.