I FORM: Newcastle håper å stikke kjepper i hjulene for Arsenal søndag. Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB Scanpix.
I FORM: Newcastle håper å stikke kjepper i hjulene for Arsenal søndag. Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB Scanpix.Vis mer

Newcastle er Premier Leagues beste lag siden starten av november

Formlaget vil nekte Arsenal serieledelse.

Arsenal kan ta tilbake føringen i Premier League med seier, men får nok å bryne seg på borte mot formsterke Newcastle søndag.

Laget fra Nord-England står med 22 poeng siden starten av november, en fangst bare serietoer Manchester City kan matche. I tur og orden har Alan Pardews menn skapt trøbbel for både store og «små» klubber de siste ni serierundene.

Glisene blant Newcastle-fansen ble neppe smalere av 5-1-seieren over Stoke 2. juledag. Etter en rufsete start holdt vertene lekestue med et Stoke-lag som fikk to mann utvist og gikk i oppløsning.

- Det var en fantastisk annenomgang fra oss. Vi forsøkte ikke å gå ballen i mål. Det var gode innlegg, driblinger, virkelig en fin blanding. Det var alt du kan ønske fra en angrepsstyrke i den omgangen, sa Pardew ifølge klubbens nettsted.

Bra mot de beste Betydelig tøffere motstand venter søndag. Arsenal har hanglet litt i desember, men spiller tidvis glitrende fotball. Serielederen vendte torsdag til 3-1-seier over West Ham etter tre kamper uten triumf.

Samtidig har Newcastle lyktes i kampene mot de største Premier League-lagene de siste to månedene.

Chelsea (2-0, h), Tottenham (1-0, b) og Manchester United (1-0, b) er alle blitt stanset av Pardews elever.

- Arsenal topper ligaen. Det er fortjent, for det har vært det beste laget. Men vi er i god form, og Arsenal vet at det ikke blir lett å slå oss, sier manageren.

Ramsey ute Arsenal må på sin side stole på spillere som returnerer fra skade for å fortsette på topp. Mot West Ham ble midtbaneprofilen Aaron Ramsey siste tilskudd på en skadeliste som til tider har sett meget vond ut.

- I sommer sa vi at vi trengte de riktige forsterkningene, og så kom Mesut Özil. På denne tiden trenger vi forsterkninger i form av spillere som kommer tilbake fra skade, sier midtstopper Per Mertesacker til Arsenals nettsted.

Blant spillerne som er på vei tilbake er Laurent Koscielny og Alex Oxlade-Chamberlain. Torsdag gjorde Lukas Podolski comeback med scoring og målgivende pasning.

Toppkamp i London En tøff batalje ventes også når Chelsea tar imot Liverpool til storkamp på Stamford Bridge senere søndag. Lagene er nummer tre og fire i Premier League og kjemper om viktige poeng.

Liverpool la ned en solid innsats, men måtte tåle 1-2-tap for Manchester City på «Boxing day». Samme kveld var Chelsea-sjef José Mourinho frustrert fordi spillerne hans ikke fikk punktert hjemmekampen som ga 1-0-seier over Swansea.

- Dette laget lar meg aldri slappe av. De dreper meg hver kamp. Hver uke er jeg sliten. Vi burde ha vært avslappet med et komfortabelt resultat ved pause, mente portugiseren.

(NTB)