FIKK DRØMMETREFF: Ryan Taylor leverte en kandidat til månedens scoring med en halvvolley fra 25 meter, som gikk i mål via tverrliggeren. Foto: (AP Photo/Scott Heppell)
FIKK DRØMMETREFF: Ryan Taylor leverte en kandidat til månedens scoring med en halvvolley fra 25 meter, som gikk i mål via tverrliggeren. Foto: (AP Photo/Scott Heppell)Vis mer

Newcastle-eventyret tar ikke slutt

Inntok annenplassen i Premier League etter ny seier. Men nå venter tre eksamener.

Newcastle - Everton 2-1

(Dagbladet): Uten stjerner og uten særlig med penger har Newcastle innledet sesongen nesten sjokkerende bra.

Før dagens hjemmemøte med Everton var de sebrastripede ubeseiret på ti kamper og helt oppe på tredjeplass på tabellen, og festen er ikke over ennå.

For med 2-1-seier og tre nye poeng inntok Newcastle en foreløpig annenplass i Premier League, før Manchester Uniteds kamp mot Sunderland seinere lørdag.

Nå venter imidlertid tre eksamener på rad for sesongens største overraskelseslag: I tur og orden skal de møte de to Manchester-lagene på bortebane, før de får besøk av Chelsea.

Da får vi kanskje også svaret på om dette Newcastle-laget kan være i stand til å kjempe om en europacupplass - eller om de har prestert over evne så langt.

Mot Everton var de både heldige og dyktige som ledet 2-0 før halvtimen var spilt:

Kampen var 11 minutter gammel da høyreback Danny Simpson slo et godt innlegg inn bak gjestenes forsvarsfirer. Tim Howard rykket ut for å fange ballen, men kommunikasjonen med midtstopper John Heitinga var fraværende, og nederlenderen styrte ballen inn i eget nett.

Everton hadde et par brukbare muligheter til å utlikne, særlig da Louis Saha lurte offsidefella og kom alene med keeper, men under press fra Steven Taylor satte han ballen svakt over med feil fot.

Et lag i medgang tør gjerne å prøve på det lille ekstra, og lykkes med det. Det var nettopp det venstreback Ryan Taylor gjorde da han tok imot Jack Rodwells klarering på rundt 25 meter. Han dro ballen med seg med kassa, før han klinket til på halv volley. Utførelsen var helt perfekt, og skuddet gikk i vakker bue over Tim Howard og i mål via tverrligger.

Everton nektet imidlertid å gi opp, og greide å lage ny spenning på overtid av 1. omgang.

Royston Drenthe slo en innoverskrudd corner med stor kraft og presisjon, og Jack Rodwell stanget ballen i mål fra fire meter. Det burde gitt gjestene den vitamininnsprøytningen de trengte foran de siste 45 minuttene, men i stedet skapte de skuffende lite i løpet av 2. omgang.

Men de ble snytt for straffespark da et skudd fra Saha gikk via foten til Coloccini, før innbytter Dan Gosling stoppet det helt med hånda.

Dommeren så imidlertid ingenting, og Newcastle kjempet seg til tre nye poeng.

- Det er blod, svette og tårer bak hver eneste triumf. Du ser i 2. omgang hvordan Guthrie og Ryan Taylor bevisst tar gule kort for å hindre overganger for motstanderen. Dette skulle forsvares med nebb og klør, og de klarte det nok en gang, sier TV 2-ekspert Morten Langli i studio.