Newcastle feilet

Dermed er Liverpool i praksis klare for Champions League til høsten.Southampton-Newcastle 3-3

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Newcastles Champions League-håp strandet i en thrilleraktig 3-3-kamp borte mot Southampton.

Utgangspunktet for kampen var klart: Med Liverpool fem poeng foran og to kamper igjen, var kun seier godt nok.

Og ting så lenge ut til å gå Newcastles vei, slik at lørdagens kamp mellom nettopp Liverpool og Newcastle kunne bli en «Champions League-finalen».

Shola Ameobi ga Newcastle ledelsen etter sju minutter, men James Beattie utliknet tolv minutter seinere. Sotons Anders Svensson gjorde en lekker teknisk detalj i feltet og lurte to Newcastle-forsvarere. Skuddet fra svensken ble reddet av Shay Given, men Beattie gjorde kort prosess med returen.

Newcastle tok ledelsen igjen ved Lee Bowyer etter 35 minutter, men nok en gang utliknet Southampton. Denne gangen ved hjelp av en uheldig Titus Bramble, som satte et hardt innlegg i eget nett.

Dramaet som utspilte seg i andre omgang hadde følgende å by på: Darrem Ambrose og Stephen Caldwell, begge Newcastle, traff begge tverrliggeren, mens Southamptons reservekeeper Alan Blayney hadde en redning i verdensklasse på et forsøk fra Alan Shearer.

Innbytter Leandre Griffit førte så Southampton opp i ledelsen like før slutt, men Newcastle ville ikke gi bort seieren på en svart dag. Darren Ambrose gjorde kampens tredje utlikning på overtid og sikret ett poeng for Newcastle.

Men ett poeng er ikke nok for Bobby Robsons menn. Med en kamp igjen er de fire poeng bak Liverpool, som nå i praksis er klare for Champions League neste sesong.

Aston Villa er det eneste laget som teoretisk kan ta Liverpool igjen og kapre den viktige 4. plassen i Premier League, men Liverpool har hele 12 plussmål mer enn Birmingham-laget.

  • Claus Lundekvam gikk ut med skade etter 35 minutter.
TIDLIG LEDELSE: Shola Ameobi fører Newcastle opp i ledelsen. Claus Lundekvam kommer for seint.
INGEN GLEDE: Darren Ambrose utlikner på overtid, men vet at Champions League ikke blir noe av.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer