Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Newcastle fikk hjelp av linjemannen

Men Everton er fortsatt ubeseiret i Premier League.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Newcastle - Everton 1-1.

(Dagbladet.no): Everton er fortsatt ubeseiret i Premier League etter 1-1 mot Newcastle i et svært severdig oppgjør på St. James Park i ettermiddag.

Shola Ameobi ga Newcastle ledelsen etter 14 minutter, men scoringen var av det kontroversielle slaget. Everton-forsvaret stormet ut på et Newcastle-frispark fra N\'Zogbia, og satte dermed Ameobi ettertrykkelig i offside.

Det mente imidlertid ikke linjemannen - som holdt flagget nede. Ameobi takket for gavepakken og scoret sitt fjerde mål for sesongen.

Everton-manager David Moyes ville likevel ikke klandre mannen med flagget.

- Sånt skjer. Jeg gjør feil, og i dag var det assistentdommerens tur til å gjøre det. Man kan forstå det dersom linjemannen var blokkert og ikke så linja. Men hvis man ser reprisen, var det ingen som sto i veien, sier han ifølge BBC.

Studerte Everton

Newcastle-manager Glen Roeder hevder scoringen var alt annet enn tilfeldig.

I OFFSIDE: Shola Ameobi sto en meter i offside i forkant av Newcastles ledermål, men linjemannen holdt flagget nede - til store protester fra Everton og keeper Tim Howard. Foto: AP
I OFFSIDE: Shola Ameobi sto en meter i offside i forkant av Newcastles ledermål, men linjemannen holdt flagget nede - til store protester fra Everton og keeper Tim Howard. Foto: AP Vis mer

- Vi merket oss at Everton har kommet stormende ut etter frispark fra sidelinja i et par kamper. Vi snakket om det før kampen, men vi gjorde ikke som planlagt ettersom han (Ameobi) var en meter offside. Men vi visste hvordan vi skulle utnytte Evertons offsidefelle, sier Roder.

Stillingen holdt seg til det gjensto fire minutter av første omgang. Mikel Arteta fant Tim Cahill på bakre stolpe, og fra fem meter headet australieren sikkert inn i utlikningen. 1-1 til pause etter en fartsfylt og underholdende omgang.

Og moroa var på ingen måte slutt.

To røde kort

Newcastle hadde ballen mest og initiativet i kampen, men Everton var giftige på kontringer - og bare en dårlig touch fra Cahill forhindret Andy Johnsen i å komme alene med Shay Given.

Et kvarter før slutt begynte også kortene å flagre på St. James Park. Først fikk Titus Bramble marsjordre etter en knallhard takling på Leon Osman like utenfor 16-meteren - og to minutter senere led Evertons Tony Hibbert samme skjebne etter en like tøff takling på Sibierski.

Osman kunne blitt Everton-helt i sluttminuttene etter slurv i Newcastle-forsvaret, men Steve Harper ble reddende engel da han fikk kastet seg fram og blokkert skuddet.

Newcastles leiesoldat fra Manchester United, Guiseppe Rossi, slapp til de siste 10 minuttene. Han rakk å vise seg fram, blant annet med et godt skudd som tvang fram en like god redning fra Tim Howard.

<B>UTLIKNET:</B> Tim Cahill utliknet fire minutter før pause.