Newcastle-finesse avgjorde

Chelsea-spiss Jimmy Floyd Hasselbaink scoret nydelig i eget mål. Dermed henger Newcastle med i kampen om ligagullet.

Newcastle-forsvaret skulle endelig få orden på organiseringen. Laget på St. James` har sprudlet offensivt og kokt over defensivt gjennom store deler av sesongen, men i dag var Bobby Ronsons svar på problemene endelig klar: _Jonathan Woodgate debuterte på midtstopperplass. Den gamle Leeds-spilleren var med på David O` Learys opptur med de unge Leeds-guttene et par år tilbake, men har ikke blitt den storspilleren mange forventet.

- Utrolig forestilling

Det startet heller ikke spesielt bra mot Chelsea, et par glipp i markeringen og et noe famlende forsvar foran en stressa Shay Given, ga bortelaget store sjanser. Woodgate spilte seg imidlertid rett inn i supporternes hjerter da han løp opp en lynrask Jesper Grønkjær og stupte inn for å unnga scoring etter et kvarters spill.

- Dette var en utrolig forestilling av gutta. Vi oppfylte alt som var krevd av oss. Det var en sekspoengskamp og et flott resultat, sa Woodgate til Sky Sports. Hva egen innsats gjaldt, var han litt mer beskjeden:

- Jeg kom meg gjennom det. Jeg fikk krampe i de 10 siste minuttene, men jeg er OK.

Vakkert selvmål

Etter en litt svak start, spesielt av Newcastle, tok det hele seg betraktelig opp da hjemmelaget fikk en noe ufortjent ledelse. Nederlenderen Jimmy Floyd Hasseilbank feilberegnet og headet knallhardt forbi sin egen keeper Cudicini etter en corner i det 31. minutt. Urettferdig, men viktig for kampen. Hasseilbanks scoring tente de drøye 52.000 på tribunen, Newcastle våknet og et hardt kjempende Chelsea lot det smelle i duellene.

Utlikning kom fem minutter senere. Shay Given hadde vært dårlig gjennom hele omgangen og feilberegnet en corner, Frank Lampard smalt ballen i nettaket fra 16 meter og krigen var i gang.

Finesse

Etter gode sjanser til begge lag og knallhard kjemping på midten var det ren finesse som avgjorde kampen. Olivier Bernard løp nydelig gjennom Chelsea-forsvaret, chippet ballen perfekt over Cudicini og på innsiden av stolpen. Ren klasse. Dermed ebbet kampen ut, Chelsea maktet aldri å komme ordentlig tilbake og Newcastle jobbet beinhardt for alle tre poengene.

- Vi satte dem under press, og jeg nøt kampen om ikke resultatet, sa Ranieri, som sendte innpå alt av spisskompetanse i sluttminuttene for å få en utlikning, men som nok må se seg hektet av i den øverste tetstriden. Der har i stedet Newcastle hengt seg på, og nå er det flere som synes det lukter en anelse gull av Sir Bobby Robsons gutter.

- Vil vinne serien

- Jeg kom til klubben for å vinne serien. Både Arsenal og Manchester United ser skremmende gode ut, men hvis vi makter å følge dem, hvem vet, sa Jonathan Woodgate, som kom fra Leeds for 100 millioner kroner.

Newcastle i ferd med å bli reelle utfordrere til Arsenal og Manchester United om serietrofeet, og seieren over tabellfirer og outsider Chelsea var uhyre viktig. Med tre nye poeng har Newcastle 55 poeng, like mange som Manchester United på annenplass. Arsenal leder med 60 poeng.

Østenstad og Berg fra start

Et Blackburn-lag med Egil Østenstad og Henning Berg kjempet seg til 1-0-seier hjemme mot Manchester City, som dermed måtte se langt etter revansje for den begredelige forestillingen mot Arsenal sist runde. Tore Andre Flo spilte hele kampen for Sundreland, men klarte heller ikke denne gangen å tegne seg på scoringslista da Sunderland tapte 1-0 borte mot Fulham. Claus Lundekvam var solid da Southampton slo West Brom oppskriftsmessig på hjemmebane. Toppscorer James Beattie gjorde det han kan best nok en gang, og smalt ballen i krysset fra 25 meter.

FLOTT MÅL: Her setter Jimmy floyd Hasselbaink ballen i eget mål. Det førte til at Chelsea ble hektet av i gullkampen, mens Newcastle fortsatt henger med.