Newcastle ga Allardyce sparken

- Shearer vil ikke overta.

(Dagbladet.no): «Big Sam» Allardyce fikk i ettermiddag sparken i Newcastle United.

Eller som det så fint heter på fotballspråket: Partene er gjensidig enige om å avslutte arbeidsforholdet.

- Mike (Ashley, klubbeier) og jeg vil takke Sam for innsatsen og ønske ham alt god for framtida, sier styreformann Chris Mort til klubbens hjemmeside.

Allardyce har ikke klart å snu den dårlige trenden etter at han overtok den ambisiøse klubben i Nordøst-England før sesongen. Søndag spilte laget hans 0-0 mot Stoke i FA-cupen.

- Skuffet

- Jeg er skuffet over å forlate Newcastle United, men jeg ønsker klubben det beste for resten av sesongen og framtida, sier han høflig i dag.

Chris Mort sier klubben ikke har en ny manager på plass foreløpig, og til han hoster opp et navn, vil praten garantert gå rundt Alan Shearer.

I helga sa en kilde nær klubbeier Mike Ashley til avisa News of the World at Ashley mente Shearer var for uerfaren til å overta styringen, men News of the World har tatt feil før.

Newcastle ga Allardyce sparken

- Shearer vil ikke ha jobben

Bookmakeren Sky Bet har åpnet for spill på hvem som blir den nye manageren, og Shearer er soleklar favoritt, melder SportingLife.

- Jobben er Shearers - det spørs bare om han vil ha den eller ikke, sier bookmakerens PR-direktør Dale Tempest.

Onsdag kveld opplyser BBC at de får bekreftet fra kilder nær Shearer at det er svært lite sannsynlig at han vil ha jobben.

Shearer har tidligere sagt at han kan tenke seg å nyte livet utenfor fotballen før han eventuelt tar fatt på en trenerkarriere.

Trives som ekspert

Ifølge BBCs kilder sier Shearer at han er strålende fornøyd med jobben han har nå, som ekspert i BBC-programmet «Match of the Day».

Om dette stemmer, må Newcastle lete videre. Harry Redknapp er Sky Bets nestfavoritt foran Gerard Houllier og Martin Jol. 

TIDA UTE: Så seint som i ettermiddag var daværende Newcastle-manager Sam Allardyce på spillerjakt. Nå er han kanskje på jobbjakt. Foto: Darren Staples, Reuters/Scanpix
TIDA UTE: Så seint som i ettermiddag var daværende Newcastle-manager Sam Allardyce på spillerjakt. Nå er han kanskje på jobbjakt. Foto: Darren Staples, Reuters/Scanpix Vis mer

Før sesongstart gikk ryktene om at Allardyce kunne miste jobben allerede før han ledet laget i kamp. Den nye eieren Mike Ashley skal ha vurderte å bytte ham ut, skriver Guardian Unlimited.

Dårlig julefangst

Det var den tidligere styreformannen Freddy Shepherd som hentet Big Sam fra Bolton. Men Ashley lot Allardyce være, og ga ham midler til å styrke stallen.

Sesongen startet utmerket med 3-1-seier mot nettopp gamleklubben på Reebok Stadium, men siden har det ikke vært mye å glede seg over. På de fire kampene i jula tok Newcastle kun ett poeng, før det altså endte målløst mot Stoke i cupen søndag.

Førstelagstrener Nigel Pearson vil lede laget mot Manchester United på Old Trafford førstkommende lørdag klokka 18.15.

FAVORITT: Men ifølge BBC vil ikke Alan Shearer overta styringen i Newcastle nå.