Newcastle gir voldsmannen Barton enda en sjanse

Banket kvinne og lagkamerat.

(Dagbladet.no): I går slapp Joey Barton ut av fengsel i Manchester, etter å ha sonet 74 dager av den seks måneder lange straffen han ble idømt for overfall tidligere i år.


Barton har i tillegg til denne dommen også en betinget dom på fire måneder på seg etter at han sendte daværende lagkamerat Ousmane Dabo på sykehuset, bevisstløs etter det som ble betegnet som en «eksplosiv kombinasjon av fotball og vold».

Newcastle ikke skremt

Men ingenting av dette hindrer Newcastle-manager Kevin Keegan i å ta Barton inn i varmen på St. James\' Park igjen.


- Talsmenn for Newcastle kan bekrefte at de møtte Joey Barton igjen i dag, og det har blitt bestemt av alle de involverte at Joey vil fortsette i klubben, heter det i en pressemelding på klubbens hjemmesider.

Dermed blir det ingenting av de varslede reaksjonene fra Newcastles side, som blant annet har involvert både fyken og lønnskutt for Barton.

Banket kvinne og lagkamerat

Fengselsstraffen Barton fullførte i går, fikk han etter å ha blitt dømt for å ha overfalt en kvinne på en McDonalds-restaurant i romjula 2007.

TØFF PÅ OG UTENFOR BANEN: Joey Bartons fotballkarriere så ut til  å gå mot slutten etter en serie med overfall og bråk. Nå får han likevel en ny sjanse av Newcastle-manager Kevin Keegan. Foto: AFP/SCANPIX
TØFF PÅ OG UTENFOR BANEN: Joey Bartons fotballkarriere så ut til å gå mot slutten etter en serie med overfall og bråk. Nå får han likevel en ny sjanse av Newcastle-manager Kevin Keegan. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

Bartons advokat forsvarte den gang stjernen med at han var blitt provosert, etter at en ukjent mann skal ha minnet 25-åringen på at hans halvbror Michael Barton ble dømt for øksedrap i 2005.

Etter overfallet på Ousmane Dabo uttalte vitner i saken at Barton hadde satt seg over franskmannen og slått løs gjentatte ganger, og Dabo ble innlagt på sykehus med hjernerystelse og kuttskader.

Barton ble idømt betinget fengselsstraff etter å ha erklært seg skyldig etter tiltalen tidligere denne måneden.

Joey Barton ble solgt fra Manchester City til Newcastle for drøye 60 millioner kroner i fjor sommer. Nå går det altså mot en ny sesong i sorthvitt.

Newcastle gir voldsmannen Barton enda en sjanse